Білл Гейтц вигадав спосіб, як відмовитися від викопного палива

630_360_1574267913-727

Таємний стартап Heliogen, який фінансується бізнесменом Біллом Гейтсом, представив унікальну технологію «сонячної печі», яка не потребує викопного палива.

Це є прорив у сонячній енергетиці, який допоможе знизити кількість шкідливих викидів у повітря, повідомляє Укрінформ з посиланням на CNN.

Як зазначається, компанія Heliogen, що спеціалізується на отриманні енергії з відновлюваних джерел, «вийшла з тіні і заявила, що знайшла спосіб створення інноваційної технології, яка дозволяє досягати температури понад 1000 градусів Цельсія за допомогою сонячних дзеркал і штучного інтелекту».

По суті, Heliogen створила потужну «сонячну піч», яка здатна розігрівати речовини до температури, що становить приблизно чверть від температури на поверхні Сонця.

Даний досягнутий прорив означає, що вперше концентровану сонячну енергію можна використовувати для створення екстремального тепла, необхідного для отримання цементу, сталі, скла та інших промислових процесів.

«Ми впроваджуємо технологію, яка здатна обрушити ціни на викопні види палива, вона також зовсім не виробляє викиди CO2. І це дійсно святий Грааль», - заявив засновник і генеральний директор Heliogen Білл Гросс.

На думку китайсько-американського хірурга і підприємця Патріка Сун-Шіонга, який також фінансує проєкт, дана технологія зможе різко скоротити викиди парникових газів у промисловості. Адже, за даними Міжнародного енергетичного агентства, на виробництво цементу припадає 7% світових викидів CO2.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: