Британська нафтогазова компанія Cadogan Petroleum тимчасово зупинила видобуток на Львівщині 

7bfaf60aa51b83328b325a1c2fc080983c282f30
фото ілюстративне

Британська нафтогазова компанія Cadogan Petroleum тимчасово зупиняє видобуток в Україні через не продовження спецдозволу.

Йдеться про 20-річний спецдозвіл на видобування Блажівського нафтового родовища у Львівській області, де компанія веде свою діяльність. Дія спецдозволу завершилась 18 листопада, інформує прес-служба компанії.

Дочірнє підприємство компанії Cadogan Petroleum «Юсенко Надра» подала заявку до Державної служби геології і надр України майже за п’ять місяців до завершення дії попереднього спецдозволу на  розробку родовища. У жовтні, Львівська Обласна Рада позитивно проголосувала за надання спецдозволу компанії. Фінальна відповідь щодо отримання спецдозволу перейшла у відповідальність Держгеонадр.

«Ми маємо підтримку від місцевої влади та громад, де працюємо. Компанія має усі проміжні схвалення, – повідомив Андрій Білий, генеральний директор українського офісу Cadogan Petroleum. – 18 листопада завершилась дія спецдозволу, проте рішення Держгеонадр досі немає. Компанія вимушена тимчасово зупинити видобуток нафти на початку кризового зимового періоду».

Компанія була вимушена провести тимчасову зупинку видобутку на Блажівському родовищі  у зв’язку із неможливістю продовжувати експлуатацію свердловин без дійсного спецдозволу. Компанія готова відновити виробництво одразу після отримання спецдозволу.

Нагадаємо, що Cadogan Petroleum – британська незалежна нафтогазова компанія, що котирується на Лондонській фондовій біржі та працює в Україні з 2006 року. Компанія займається проведенням геологічної розвідки та експлуатації ліцензійних ділянок в Україні. Поточна виробнича діяльність компаній групи Cadogan зосереджена на двох ділянках передкарпатського прогину, що розташовані у Львівській області.

Компанія — великий інвестор та роботодавець в регіоні, який співфінансує та реалізовує різноманітні соціальні проекти для громад, включаючи, але не обмежуючись проектами енергозбереження та зменшення викидів, ремонту доріг та об’єктів інфраструктури, газифікації сіл, тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: