Славська ОТГ підписала меморандум про співпрацю з грузинським містечком Местіа

cae0f10268656b63165477c296ea56fc

19 листопада 2019 р. голова Славської ОТГ Володимир Бега та представники регіону Верхня Сванетія (Грузія) підписали меморандум про співпрацю у сфері туризму.

Про це інформує Славська селищна рада.

У зустрічі взяли участь представники грузинської делегації:  міський голова Местійського муніципалітету Капітон  Жоржоліані, голова ради Местійського муніципалітету Майзер Джафарідзе, представник Департаменту нагляду міської ради Местійського муніципалітету Сімон Наверіяні, керівник відділу розвитку туризму Департаменту економіки та розвитку туризму міської ради Местійського муніципалітету Ламара Мтчедліані, начальник відділу інформаційного забезпечення Адміністративного департаменту міської ради Местійського муніципалітету Хатія Циклаурі.

Під час обговорення з’ясувалось, що насправді в нас багато спільного. Обидві сторони хочуть розвиватись та пропагувати туризм, створювати нові можливості для кожного туриста, спільні в нас і проблеми – це туристичний збір та контроль за його сплатою, інфраструктура та пасивність громади.

Під кінець зустрічі обидві сторони скріпили домовленість про співпрацю підписами та міцним рукостисканням.

Сванетія – історична гірська область на північному заході Грузії. Територіально й історично Сванетія ділиться на Верхню й Нижню, розділені Сванетським хребтом. Верхня Сванетія відома своїми архітектурними скарбами й мальовничими пейзажами. Виділяються житлові вежі, споруджені головним чином в IX–XII сторіччях. Також збереглися прадавні кам'яні православні церкви.

Верхня Сванетія – високогірна долина у верхньому плині річки Інгурі. Верхня Сванетія була включена в список об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. З півночі й сходу Верхню Сванетію облямовує Головний Кавказький хребет з вершинами Шхельда, Ушба, Тетнульді й ін., по якому проходить кордон Грузії з Росією (Кабардино-Балкарія). З півдня височіє Сванетський хребет, який примикає безпосередньо до Головного Кавказького хребта й замикає Верхню Сванетію зі сходу.

Із заходу район відділений хребтом Хурум від Кодорської ущелини.В адміністративному плані Верхня Сванетія становить Местійський район регіону Мегрелія й Верхня Сванетія із центром у смт. Местіа.

Р. S. Особливу подяку хочемо виразити тим, хто протягом цих двох днів допомагав створити атмосферу для наших гостей: Миколі Гребовичу, Андрію Ткачику, Ігору Варенику, готелю-замку "Вежа Ведмежа", ресторану та галереї "Мaxim" та гостинному двору  "Ковальська садиба".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: