Сьогодні у Львові представлять мистецький проект про події на Майдані

storozha

У середу, 20-го листопада, о 19:00 у музеї «Територія Терору» (барак №2) відбудеться презентація мистецького проекту «Сторожа» авторки Вікторії Романчук.

Про це Дивись.info повідомили організатори.

Проект присвячений подіям Революції гідності та пам’яті Небесній сотні.

«Проект «Сторожа» – спроба інтерпретації сучасного сакрального мистецтва. Це новітнє бачення апостолів, проповідників сьогодення, тих, кого варто наслідувати та за ким варто йти. Це дванадцять образів. З одного боку, то звичайні люди, які віддали найдорожче заради кращої долі для своєї країни. З іншого боку, то янголи-охоронці, які завжди поряд і нагадують нам про те, що неможливо зруйнувати чи знищити», - пояснюють організатори.

За словами авторки проекту Вікторія Романчук, наслідки Майдану – це не лише жертви. «Якщо сприймати це з іншого погляду, то зараз ті хлопці – наші провідники, приклад для наслідування», - вважає авторка.

Проект «Сторожа» складається з чотирьох частин:

– 12 полотен зі графічними зображеннями людських постатей;

– каталог, де представлено фотографії всіх етапів роботи та викладено її загальну концепцію, яку доповнює «Щоденник Майдану» Вікторії Романчук. Нотатки збереглися з часів революції;

– відеоінсталяція, де музичний супровід (композиція Діброва у виконанні гурту ДахаБраха) підкреслює багатозначність образів у кожній зі сцен;

– перформанс «Час згадати». Його мета – створити прямий контакт між художником і глядачем, поєднати відчуття з емоційним складником, передаючи тодішню атмосферу Майдану. Уся дія відбувається без слів, що посилює емоційний контакт.

Зйомки відбувалися в трьох локаціях: у Луцькому монастирі святого Василія Великого, також серед руїн у селі Дерно на Волині, а фінальні сцени – в Києві на алеї Героїв Небесної Сотні.

Вікторія Романчук - мисткиня та волонтерка, учасниця Революції гідності у складі 35 сотні Самооборони Майдану «Волинська січ».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: