У Новояворівську сьогодні повинні почати подавати тепло. Новому Роздолу доведеться зачекати

75250846_414918692520247_4448780477280550912_n-1-696x464

У Львівській облдержадміністрації обіцяють, що вже сьогодні розпочнеться подача тепла у мережі Новояворівська.

Так заявив голова Львівської ОДА Маркіян Мальський та представники «Нафтогазу». Натомість мешканцям Нового Роздолу, де ситуація дещо складніша, доведеться почекати до 22 листопада.

«На жаль, управитель не справлявся з покладеними на нього зобов’язаннями. Хотілось вірити, що управитель справиться з своїми обов’язками. На жаль, він вдруге виграв конкурс. Конкурс проводився АРМОю», - сказав Маркіян Мальський.

За його словами, сьогодні у Новояворівську планується включення котлів. Газ буде подано  сьогодні ввечері або завтра зранку. Наразі у місті ще продовжують ліквідовувати пориви.

«У Новояворівську наразі ліквідовується три велик пориви. На одному вже завершують роботи, два безперервно ліквідовуються. Після ліквідації поривів система вийде на ту ситуацію, де буде стабільний тиск у мережах. Подяка Львову за підтримку, особливо «Львівтеплоенерго» за надану технічну допомогу, додаткові бригади професійно ліквідують пориви. Системи у Новому Роздолі наповнюються водою вже другий день. Там є два пориви глобальніші, які будуть сьогодні ліквідовані, я сподіваюсь», - додав Маркіян Мальський.

Як уточнив заступник начальника департаменту енергоефективності «Нафтогазу» Олексій Хабатюк, тепло у мережі Новояворівська піде сьогодні, у Новий Розділ завтра починаємо подачу тепла у теплотрасу. Щоб вийти на нормативну температуру потрібно пів доби - доба. Я б казав, що тепло піде вже 22 числа», - заявив він.

При цьому він не виключив, що можуть виникнути неприємні несподіванки.

«Мережі не обслуговувалися належно кілька років. Тому я не виключаю форс-мажорних ситуацій» - заявив Олексій Хабатюк.

Він додав, що всі працівники ТЕЦ уже працевлаштовані.

«Всі які працювали у Новому Роздолі і звільнялись - вони всі повернулись на роботу. Вони дуже гарні спеціалісти. Ми на сьогодні виплачуємо кошти, про які домовлялися з колективами. Працівники отримали аванс у розмірі одного окладу. Завтра за результатами запуску ТЕЦ премія у розмірі двох окладів буде перерахована працівникам Нововяворівської ТЕЦ, які запустили котли. Такі ж виплати будуть здійснені у Новому Роздолі після повного запуску тепла в оселі мешканців. Це дозволить працівникам повноцінно розпочати роботу», - розповів Олексій Хабатюк.

«Це не підйомні. Це можна прирівняти до премій, які будуть виплачені як аванс. Три премії від Нафтогазу», - додав Маркіян Мальський.

Щодо заборгованості перед працівниками з боку попереднього управителя – ПП «Гарант Енерго М», то «Нафтогаз» не може нести за них відповідальність. Відтак, працівникам пропонують судитися з колишнім роботодавцем.

«Ми надамо необхідну правову підтримку тим, хто виявить бажання судитися.Я закликаю працівників використати таку можливість і не залишати цього. Ми допоможемо із укладанням цивільних позовів», - заявив Олексій Хабатюк.

Що ж до боргів попереднього управителя за спожитий газ та його транспортування, які сягають 700  млн.грн, то цей борг переходить до «Нафтогазу» і буде частково реструктуризований.

Договір із «Нафтогазом» про обслуговування двох ТЕЦ укладений на 36 місяців.

«Далі ми можливо знову будемо управителями, а можливо і власниками" – сказав Олексій Хабатюк.

Як додав голова ЛОДА, «Натогаз» не використовував кошти, які виділялися на вирішення проблеми теплопостачання з з резервного фонду обласного бюджету та місцевих бюджетів.

«Жодної копійки цих коштів не використано. Ці кошти будуть далі використовуватись за потребами органів місцевого самоврядування. Йдеться про 14 млн грн, які залишаться у бюджеті», - заявив Маркіян Мальський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: