У Стамбулі вперше пройдуть Дні українського кіно

630_360_1574254930-746

Добірку сучасних українських фільмів презентують в Стамбулі у рамках Днів українського кіно, які уперше відбудуться в Туреччині 28 листопада – 1 грудня.

Про це повідомляє пресслужба Генерального консульства України в Стамбулі.
«З 28 листопада по 1 грудня у Стамбулі вперше в історії українсько-турецьких відносин відбудуться Дні українського кіно. Глядачам пропонується переглянути сучасні повнометражні та короткометражні стрічки, а також ретроспективу двох значущих фільмів для наших країн, які були вироблені в Україні у минулому столітті: стрічку «Тамілла» турецького режисера Ертугрула Мухсін-Бея та класику українського кіно «Тіні забутих предків Сергія Параджанова», - йдеться у повідомленні.
Дні українського кіно у Стамбулі проводяться за спільної ініціативи Генерального консульства України у Стамбулі та Асоціації «Сприяння розвитку кінематографа в Україні – дивись українське!».

«Дні українського кіно у Стамбулі - перший український кінематографічний проект у Туреччині подібного масштабу, який плануємо реалізовувати щороку. Переконаний, що презентація різножанрового сучасного українського кіно вибагливому турецькому глядачеві давно на часі. Всі бажаючі протягом чотирьох днів зможуть не тільки познайомитися з Україною, дізнатися про сучасних героїв-захисників, але й пережити непрості моменти її історії спільно з кіноперсонажами», – зазначає Генеральний консул Олександр Гаман.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: