Савік Шустер подав до суду на Коломойського

2400265

Ведучий ток-шоу «Свобода слова» на телеканалі «Україна» Савік Шустер судиться з бізнесменом Ігорем Коломойським і вимагає від нього 10 млн грн компенсації.

Про це йдеться на Фейсбук-сторінці «Шустер LIVE». Цю інформацію також підтвердив директор і співвласник «Савік Шустер Студії» Павло Єлізаров, пише «Телекритика».

Телеведучий, за словами Єлізарова, як і раніше, звинувачує Коломойського у брехні. Перше судове засідання відбудеться 28 листопада.

Нагадаємо, Ігор Коломойський 20 вересня у прямому ефірі «Свободи слова», замовником якої є канал «Україна» Ріната Ахметова, звинуватив Савіка Шустера у привласненні суми $ 2,3 млн. Телеведучий заявив про намір подати позов проти Ігоря Коломойського на 10 млн гривень у зв’язку з висловлюваннями останнього про те, що Савік Шустер нібито брав гроші з гостей своєї програми за участь у ній. Ігор Коломойський назвав Савіка Шустера і співвласника студії Павла Єлізарова «хабарниками, які беруть за одну і ту ж роботу тричі».

Незабаром журналістка Соня Кошкіна оприлюднила договір Коломойського з Шустером. У ньому зазначено суму – $200 тисяч за програму.

Зазначимо, у вересні 2015 року «Савік Шустер Студія» підписала контракт з телеканалом «1+1», який діяв до кінця серпня 2018 року. Савік Шустер зазначив, що у рамках контракту на каналі вийшло два випуски програми, а 18 вересня проект зняли з ефіру. Ігор Коломойський стверджує, що Шустер порушив контракт, отримавши передоплату за 10 передач на $2,5 млн. Програма за контрактом не повинна була виходити на інших каналах, крім «1+1» і 3S.TV, але 18 вересня вона вийшла на каналі «112 Україна».

Нагадаємо, телеканал «Україна» підписав контракт на виробництво програми на два роки з можливістю продовження ще на рік. Пропозицію від каналу «Україна» Савік Шустер назвав щедрою, але бюджет не розкрив. У травні в інтерв’ю «Цензор.нет» Павло Єлізаров повідомив, що собівартість програми «Шустер LIVE» була трохи вищою $50 тис. Бюджети політичних ток-шоу, за його словами, коливаються у межах $50-150 тисяч. Він також зазначив, що Савік Шустер отримував раніше зарплату у розмірі $10 тисяч на місяць: $5 тисяч – як ведучий програми «Шустер LIVE», ще $5 тисяч – «за надані послуги».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: