У Львові презентували проект «Голос жінок і лідерство»

75224714_2601264033294623_8354651911248412672_n

У четвер, 21 листопада, у Львові презентували проєкт «Голос жінок і лідерство». Мета заходу - захист прав жінок і дівчат та просування гендерної рівності в Україні.

Про це повідомляє відділ комунікації Львівської міської ради.

Проект фінансується Урядом Канади і впроваджується Українським жіночим фондом.

Захід відвідав міський голова Львова Андрій Садовий. «Я прийшов сьогодні сюди, бо маю велику повагу до вас, до тої унікальної праці, яку ви робите. Ви — лідери, ви даєте драйв, ви надихаєте. Мені приємно, що Львів — це те місто, де в більшості керують жінки.

Позавчора ми обирали студентського мера і цю посаду зайняла жінка. А вчора, до 30-ліття Конвенції ООН про права дитини, у нас діти впродовж дня керували Львовом. І при цьому обміні дітей на посадовців мером Львова також стала дівчина! У керівництві міста половину посад займають жінки. Те, що ви сьогодні у Львові показуєте результати своєї роботи, те, що ви тут зібралися і обмінюєтесь думками, — це прекрасно. Ви — молодці, ви — найкращі», — зазначив міський голова.

До заходу долучилось близько 45 представниць громадських організацій із шести областей Західної України.

Цілі проекту:

  • покращення менеджменту і забезпечення сталості місцевих жіночих організацій, зокрема тих, що представляють вразливі групи жінок і дівчат;
  • сприяння ефективності програм жіночих організацій та їх адвокації;
  • підтримка регіональних та національних платформ, мереж та альянсів жіночих організацій та сприяння їх ефективності і впливу на політики в Україні.

До заходу також долучились відомі спікери Ешлі Малруні, радниця, голова відділу міжнародного розвитку посольства Канади в Україні, та Влад Йонеску, перший секретар, провідний експерт проєктів посольства Канади в Україні.

Довідка. Під час свого візиту до України в липні 2018 року міністр міжнародного розвитку Канади Марі-Клод Бібо оголосила про виділення 4,75 мільйонів доларів для підтримки ініціативи «Голос жінок і лідерство» в Україні, що впроваджується Українським жіночим фондом, підтримки організацій з прав жінок та їхньої колективної спроможності впливати на рішення.

У грудні 2018 року Канада оголосила про широкий пакет підтримки чесних, прозорих та демократичних виборів в Україні. Пакет охоплював 4,8 млн доларів на «Підтримку нових жінок-лідерів», що впроваджується Національним демократичним інститутом.

У грудні 2018 року на щорічних загальних зборах Конгресу українців Канади в Монреалі Міністр Бібо оголосила, що Канада надасть 5 млн доларів на ініціативу «Жінки України: почуті, спроможні, сильні», що впроваджується інститутом PACT.

20 травня 2019 року Посольство Канади разом зі своїми партнерами — Українським жіночим фондом, Національним демократичним інститутом та Інститутом PACT — здійснили запуск нових програм для підтримки жінок-лідерів та жіночих організацій в Україні.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: