В Латвії заборонили мовлення 9 російських каналів

630_360_1542285896-216

Національна рада з електронним медіа (NEPLP) Латвії зупинила ретрансляцію 9 телеканалів, оскільки вони належать холдингу, бенефіціаром якого є олігарх Юрій Ковальчук, включений у санкційний список ЄС.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на портал латвійського національного телерадіомовлення LSM.

Заборона на мовлення телеканалів буде діяти до тих пір, поки Ковальчук буде залишатися під санкціями.

Під заборону потрапили, в основному, «нішеві» телеканали: «Время: далекое и близкое», «Бобер», «Музика Першого», «О!», «Поехали», «Телекафе»; кіноканали - «Будинок Кіно», «Будинок Кіно Преміум»; а також один з найстаріших інформаційно-розважальних каналів РФ «Петербург-Пятый канал».

Юрій Ковальчук потрапив під санкції ЄС в липні 2014 року. Тоді в офіційній заяві Євросоюзу, зокрема, вказувалося, що «Національна медіагрупа», яка належить бізнесмену з близького кола президента РФ, «контролює телеканали, які активно проводять політику російського уряду щодо дестабілізації України».

Рада ЄС продовжила свої санкції до 15 березня. Вони стосуються 170 фізичних і 44 юридичних осіб. Режим санкцій охоплює заборону на в'їзд в країни-члени ЄС і заморожування коштів. Санкції були введені відносно діяльності людини та бізнесу, яка підриває чи загрожує територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: