Гончарук у Лондоні заявив, що держава не віддасть ПриватБанк

937db2b0-025a-4d35-bb4d-97292cb339e9_result

Українська влада не допустить повернення націоналізованого ПриватБанку колишнім власникам.

На цьому наголосив Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук у лондонському Королівському інституті з міжнародних справ, Chatham House, повідомляє Голос Америки.

«У нас є дуже чітке розуміння - у мене, у Президента, в уряду, - що справа ПриватБанку є показовою про Україну для усього світу. Тому, звичайно, ми стоїмо на тому, що ні цей банк, ні кошти з нього не повинні бути повернені попереднім акціонерам», - сказав керівник українського уряду.

За його словами, стосовно ПриватБанку, і зокрема у відповідь на можливі судові рішення у низці позовів по справі, в уряду «є стратегії, і ми готові до будь-якого розвитку подій».

«Уряд України, команда Президента буде робити усе від нас залежне, щоб цей приклад став сигналом того, що в Україні все змінилося», - наголосив Гончарук.

Він також заявив, що олігархи не мають впливу на уряд і Президента України. Водночас, Гончарук визнав, що олігархи мають гучний голос, який лунає через засоби масової інформації в Україні і за кордоном, але це, за словами Прем’єр-міністра, «лише показує те, що вони хочуть здаватися впливовими, а насправді їх вплив зменшується».

Серед способів скорочення негативного впливу приватних інтересів в українській економіці Гончарук назвав збереження незалежності Національного банку України, боротьбу з монополіями, особливо в інфраструктурі, а також, приватизацію державних підприємств і встановлення верховенства закону з допомогою нової реформованої системи судочинства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: