Куди поїхати у грудні 2019: кращі локації Західної України

c_T_D3qJAbY

Цьогоріч у грудні українці матимуть 10 вихідних днів і 21 робочий. Зокрема, призначено вихідний на 25 грудня, католицьке Різдво, а також понеділок, 30 грудня, вівторок, 31 грудня, і середу, 1 січня

.

Саме час запланувати відпочинок. Дивись.info підібрала топ туристичних маршрутів, де можна стати героєм «зимової казки».

Карпати впродовж року ваблять мандрівників гуцульськими традиціями і особливою атмосферою, яка є тільки тут. А взимку вони стають Меккою для любителів гірських лиж, сноубордів і активного зимового відпочинку.

Славське 2020

Колись в Славське з'їжджалася на оздоровлення та відпочинок польська та угорська знать, сьогодні цей популярний зимовий курорт доступний усім бажаючим. Сезон катання на лижах у Славському триває з грудня по березень.

Як дістатися? Розташоване селище за 130 км від Львова, дістатися сюди можна потягом . Квитки на поїзді від Львова до Славського коштують від 120 грн.

Житло. За даними Booking.com, двомісний номер у Слаському в сезон можна винайняти від 400 грн.

Чим зайнятися? З визначних пам'яток – печера Писана криниця і водоспад Кам'янка. А найпопулярніший гірськолижний комплекс розміщується на горі Тростян: тут 11 трас. Підходить як досвідченим лижникам, так і початківцям (є навіть спеціальна «база для чайників», де навчаються освоювати ази ті, хто вперше став на лижі. А є і спортивна траса для професіоналів. Також траси є в зонах катання Погар, Політехнік, Менчул і Високий верх.

Під час відпочинку у Славському день або два можна приділити для екскурсій: звідси часто організовують виїзди до озера Синевир, водоспаду Шипіт, фортеці Тустань, замку «Паланок» у Мукачеві, поїздки до виноробень і сироварень. Про екскурсійні тури можна запитати на рецепції або в господаря будинку, де зупинилися.

Буковель 2020

Розміщується курорт біля підніжжя однойменної гори на висоті 920 м над рівнем моря, недалеко від с. Поляниця. І сезон тут починається вже з кінця листопада (і триває до початку квітня).

Відпочинок у Буковелі взимку – задоволення не з дешевих, зате за якістю може зрівнятися з популярними європейськими гірськолижними курортами. Розміщується за кілька годин їзди від від Львова (245 км) і ще ближче від Івано-Франківська (110 км).

Як дістатися? Оптимальний варіант – подорож автобусом. Зі Львівського автовокзалу автобуси до Буковелю їздять регулярно. За даними Tickets.ua, середня вартість квитка складає 220 грн з особи в один бік. Дешевше вийде, якщо подорожувати з сервісом Blablacar. Можна знайти маршрути за 100 грн. Поїзду до Буковелю немає.

Житло у Буковелі можна обрати на смак і колір. За даними комплексу, двомісний номер у Буковелі до прикладу, у ніч з 24 на 25 грудня, можна винайняти від 2000 тис за ніч. Однак станом на 22 листопада вільних готельних номерів на території комплексу за такими цінами вже немає.

При цьому житло поза межами комплексу можна винайняти суттєво дешевше. Наприклад, доба у двомісному номері в замку-готелі «Бельведер» на ту саму дату коштуватиме від 700 грн за двомісний номер. Просторий номер у віллі або приватній садибі можна винайняти від 1500 грн.

Чим зайнятись? У 2019 року в Буковелі працює 16 підйомників, а кількість трас збільшилася до 63. Постійні системи засніження охоплюють 68 км трас.

Кольори гірськолижних трас на карті позначають складність спусків: сині — найлегші, червоні — для досвідчених спортсменів, чорні — найкрутіші, для професіоналів.  Більшість складних трас має об’їзні спуски для новачків, що дозволяє урізноманітнити катання і без стресів потрапити в центр туристичного комплексу. У Буковелі також є лижна школа для дітей і дорослих, де можна придбати урок катання на лижах чи сноуборді з професійним тренером.

У Буковелі також діє єдина в Карпатах ковзанка. Для любителів екстриму у Буковелі пропонують скороходи і екскурсії на джипах засніженими дорогами. Є також сноубайки - велосипеди, в яких замість коліс маленькі лижі. Майте на увазі, керувати таким транспортним засобом значно складніше, ніж здається.

Для дітей і тих, хто віддає перевагу веселощам, а не серйозним спортивним досягненням, курорт пропонує катання на санках по спеціально обладнаній санній трасі і сноутюбінг — спуск зі сніжної гірки на надувній камері.

Гастрономічне Закарпаття 2020

Щороку на Святого Василя, 14 січня, у Мукачеві традиційно проводиться фестиваль «Червене вино».

Туристи з різних куточків України й з-за кордону дегустують вина різних сортів від закарпатських виноробів. Приїжджають сомельє з Угорщини, Австрії, Словаччини, Молдови, Хорватії.

Як дістатися? Зі Львова до Мукачева їздять прямі потяги, вартість квитка – від 66 грн.

Житло винайняти у Мукачеві можна від 350 грн за двомісний номер у сезон.

Чим зайнятися? Упродовж фестивалю гостів розважають фольклорні колективи Закарпаття, колядницькі колективи та вертепи, естрадні гурти та ансамблі. В рамках фестивалю 10 січня 2019 року проходитиме конференція з винного туризму в замку Паланок, де представлять оновлену карту винного туризму Закарпаття.

Для дітей на фестивалі працює дитяча зона, проводяться інтерактивні конкурси та ігри.

Щороку наприкінці січня у селі Геча на Берегівщині відзначають фестиваль гентешів (різників). Різники свиней демонструють свою майстерність, а кулінари - готують з парної свинини різноманітні традиційні закарпатські страви - шкварки, гурки, ковбаси, шинки, бограч та інше.

Дістатися зі Львова до Гечі можна двома способами. Поїздом доїхати до Мукачева, там пересісти на маршрутний автобус або їхати зі Львова до Берегова автобусом і пересісти на маршрутний автобус до Гечі.

Відпочинок у Карпатах взимку 2020: ціни

На відпочинок у Карпатах взимку ціна може бути дуже різна і залежить від багатьох чинників. Наприклад, найдешевше їхати на початку сезону (кінець листопада) і в кінці (кінець березня-початок квітня). В період новорічних свят та Різдва – вартість може підвищитися втричі, а місця в готелях потрібно викуповувати заздалегідь на цей період.

Також ціна залежить від типу житла: приватні «садиби» і вілли, як правило, дешевші і розрахунок – безпосередньо з господарями. У готелях ночівля обійдеться дорожче, зате вам можуть запропонувати додатковий сервіс, харчування та ін. Середня ціна за добу на двох у номері в несвятковий період така: Буковель – від 900 грн до 3500 в готелі; і від 600 до 2000 і вище на приватній віллі. Хостел можна знайти за 350 грн за ніч, окремий котедж – від 5000 грн.

Ціни залежать від віддаленості готелю від підйомника, розташування, транспортної розв'язки та інфраструктури на курорті. Ціна коливається в середньому в межах від 1000 грн за двох за ніч до декількох тисяч за окремий шале або котедж на сім'ю.

Що робити взимку в Карпатах, якщо ви не лижник

Сервіс на карпатських курортах не обмежується прокатом сноубордів  і лиж. На будь-якій турбазі вам запропонують розваги – від атмосферних карпатських  чанів на свіжому повітрі з додаванням пахучої смереки до поїздки на квадроциклах, джипах, сноубайках! А ще – зимова риболовля у форельних господарствах, місцева кухня і численні екскурсії – все це варте того, щоб на питання  «Куди поїхати взимку в Україні», відповісти: звичайно ж, у Карпати!

Ірина ЯКИМ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: