На Львівщині відкрили першу амбулаторію: до кінця року планують запустити ще 20

75627511_2876557662362955_1365338921935831040_o

На Львівщині відкрили першу новозбудовану амбулаторію групової практики сімейної медицини.

Про це повідомляє прес-центр Львівської ОДА.

Розташоваий заклад у селі Брюховичі Перемишлянського району і є одним із 43-ох, які невдовзі мають з'явитися на Львівщині. Амбулаторія групової практики обслуговуватиме понад чотири тисячі мешканців навколишніх населених пунктів, серед яких більше пів тисячі дітей.

«Ми відкриваємо першу амбулаторію. До кінця цього року ми сподіваємося відкрити ще двадцять, - розповів очільник Львівської ОДА Маркіян Мальський. - Загалом на Львівщині їх буде сорок три. Ми з оптимізмом дивимося в майбутнє і працюємо над тим, щоб таких амбулаторій було більше. Наше завдання - забезпечити людей якісними медичними послугами»,- наголосив Маркіян Мальський.

Відтак, медичні послуги у ній зможуть отримувати мешканці с.Брюховичі, с.Плетеничі, с.Малий Полюхів, с.Осталовичі, с.Утіховичі, с.Розсохи, с.Вовків, с.Брикун, с.Подусів, с.Білка, с.Костенів. Амбулаторія групової практики оснащена медичним обладнанням, а також передбачає житло для лікаря.

Окрім того, окремо для потреб амбулаторії закупили автомобіль Reno Duster.

Для маленьких пацієнтів на подвір’ї амбулаторії обладнали дитячий майданчик.

Загальна вартість амбулаторії становить 8 857,8 тис грн. З них: субвенція з державного бюджету місцевому бюджету 7 808,285 тис грн, співфінансування з місцевого Перемишлянського районного бюджету - 1 049,515 тис грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: