НАБУ проводило обшук у дочки нардепа Дубневича

roksolana-pyrtko_large

Детективи Національного антикорупційного бюро проводили обшук у житлі дочки народного депутата Ярослава Дубневича Роксолани Пиртко у межах справи про можливу легалізацію коштів.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як встановили детективи, невідома особа, яка працює у ТОВ «Енергія Консалтинг», може керувати діяльністю кіпрських фірм. За даними слідства, ці кіпрські офшори надавали кредити пов'язаним з Дубневичами чи їхніми родичами фірмам. Детективи дізналися, що ця особа часто літає до Кіпру на незначну кількість днів, в тому числі з одним із власників ТОВ «Енергія Консалтинг» – дочкою Ярослава Дубневича Пиртко.

Тому на підставі ухвал ВАКС детективи провели обшук у цього невідомого та дочки нардепа. Під час проведення слідчих дій працівник НАБУ побачив на двері Пиртко наліпку з написом «недоторканість володіння адвоката охороняється законом». Детектив запитав у Пиртко, чи вона є адвокатом. На що остання сказала, що тільки готується ним стати. Проте під час самого обшуку НАБУ знайшло свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю на ім'я дочки Дубневича, хоча її не було в реєстрі адвокатів. Детектив поінформував Раду адвокатів Львівської області. Після прибуття представника Ради він вирішив провести обшук як невідкладний, оскільки існував ризик знищення речових доказів. Зокрема, детектив вилучив у Пиртко iPhone, на якому можуть міститися листування з фігурантами, і просив його заарештувати. Що суд і зробив.

Під час обшуку в цього працівника компанії дочки Дубневича детектив вилучив 6 мобільних телефонів, які йому надали добровільно, не сказавши паролів. За дві години після початку обшуку ця особа повідомила, що є адвокатом і продемонструвала документи. Однак його немає у реєстрі адвокатів. Тому детективи поінформували Раду адвокатів Львівської області. Після прибуття представника Ради детектив вирішив провести обшук як невідкладний. Ці телефони у НАБУ просили заарештувати. Суд клопотання задовольнив.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: