Виконком погодив будівництво скандального готелю у Парку культури

96_big_6eba9

Виконавчий комітет Львівської міської ради вніс зміни у своє рішення від 2016 року, яким погодив реконструкцію існуючої будівлі на вул. Лижв’ярській,1 з надбудовою під апарт-готель.

Тоді ТзОВ «Апартготель» були видані відповідні містобудівні умови і обмеження. Вони передбачали 34-метрового готелю. Втім, влітку цього року новий власник ділянки на Лижв’ярській - ТОВ «Парк Спейс» подало на затвердження нові містобудівні документи у яких висота майбутнього готелю збільшувалася до 72 м. Тоді виконком відмовився затверджувати документи.

Сьогодні ж нові містобудівні умови і обмеження були затверджені.

Як запевнила представниця управління архітектури та урбаністики ЛМР Олена Погорілець, гранична висота забудови залишається на рівні 34 м, а максимальний відсоток забудови – 40%.

«Вони хотіли висоту 72 м, тому просили внести зміни, а також захотіли, щоб ми вказали земельну ділянку. Ми вказуємо земельну ділянку, а висоту залишаємо 34 м, як було раніше, але вказуємо відсоток забудови – 40%», - пояснила Олена Погорілець.

«Це ідеальне рішення. Нехай будують», - заявив міський голова Андрій Садовий.

Рішенням виконкому передбачено, що забудовник має провести міжнародний архітектурний конкурс, та повідомити ЮНЕСКО й міністерство культури про намір вести будівництво у буферній зоні об’єкта світової спадщини, а також розробити й погодити паспорт кольорового опорядження фасаду.

Крім цього, забудовник повинен провести археологічні дослідження, адже на місці будівництва колись був цвинтар та могли залишитися поховання а також спорудити капличку.

Нагадаємо, у вересні проти будівництва готелю виступила низка науковців, громадських активістів а також мешканці прилеглих будинків.

Вони заявили, що потенційне будівництво буде незаконним, а крім того, може спричинити небезпеку для всього міста.

Зокрема, вчений секретар УНК ІКОМОС, архітектор, доцент НУ «Львівська політехніка» Василь Петрик, тоді заявив, що з січня 2019 року усі містобудівні умови та обмеження, які видає львівський міськвиконком на нове будівництво та реконструкцію в межах історичного ареалу і буферної зони Львова, є незаконними і прямо порушують законодавство про охорону культурної спадщини. Від січня 2019 року державою мав бути створений орган управління об’єктом світової спадщини, і без висновку цього органу, який є обов’язковим, будь-які рішення щодо архітектурних містобудівних перетворень не можуть прийматися. Також з 1 січня 2019 року проектування чи реконструкція в історичних ареалах населених пунктів відбувається тільки згідно з історико-архітектурним опорним планом, якого Львів не має.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: