Аварія танкера під Одесою: власник судна заборонив екіпажу евакуюватися

453231911ac78a66d62414d0e14d5565
Фото: ТСН

Вчора, 21 листопада, в Одесі від берега з якоря відірвало танкер "Делфі" під прапором Молдови.

Судно спочатку було в акваторії порту "Південний". Його зірвало з якоря і віднесло у бік Одеси. На борту перебувають до 15 осіб. Довжина "Делфі" становить 60 метрів, ширина - 10 метрів, водотоннажність - близько 1600 тонн.

Танкер сів на мілину приблизно за кілометр від пляжу "Дельфін", повідомляє ТСН.

Через аварію танкера рівень нафтопродуктів у воді перевищив норму у 157 разів. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив в. о. голови Державної екологічної інспекції України Єгор Фірсов.

За його словами, наразі ситуація не є критичною, однак "від купання у морі варто відмовитися".

"Нашими фахівцями встановлено перевищення вмісту в епіцентрі події нафтопродуктів у 157 разів. Інспектори наразі працюють на місці і продовжують моніторинг забруднення у межах своїх повноважень і зони відповідальності", - йдеться у повідомленні Фірсова.

З судна евакуювали увесь екіпаж. Капітана танкеру дістали останнім і непритомним. Зараз він перебуває у важкому стані. Двоє членів екіпажу - середньої важкості.

За інформацією УП, всі члени екіпажу - громадяни України. На танкері закінчилося паливо, були проблеми з електрикою. Екіпаж відмовлявся подати сигнал SOS та евакуюватися з судна.

Як виявилося згодом, вони чекали дозволу від судновласника який заборонив  екіпажу евакуюватися та покидати судно.

Цивільні та військові рятувальники, водолази, прикордонники, медики, капітани портів – до операції з порятунку моряків залучили кілька десятків людей. Після того, як моряків евакуювали, то роботи через небезпеку припинили. Танкер залишився на хвилеломі, довкола нього розплилися чорні плями. Попередньо – танкер був без вантажу і палива. Чим саме забруднене море, з’ясовуватимуть фахівці.

До закінчення шторму танкер лишатиметься на місці. Зараз прибрати його неможливо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: