Президент Зеленський разом з дружиною вшанували пам’ять жертв Голодомору (відео)

1574497035-8566
Фото: 24 канал

Президентське подружжя поклало пам’ятні колоски скорботи до пам’ятного знаку жертвам Голодомору на Михайлівській площі у Києві.

Як повідомляє УНІАН, президент Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою Зеленською вшанували пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Президентське подружжя поклало пам’ятні колоски скорботи до пам’ятного знаку жертвам Голодомору, що на Михайлівській площі у Києві. Володимир та Олена Зеленські вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Володимир Зеленський заявив, що Україна ніколи не зможе забути і пробачити злочин Голодомору, винуватцем якого був сталінський режим, пише УП.

"Сьогодні ми вшановуємо пам'ять жертв Голодомору – злочину геноциду, який вчинив тоталітарний сталінський режим проти нашого народу, проти народу України", - заявив президент.

На акції також були присутні спікер ВР Дмитро Разумков, прем'єр Олексій Гончарук, перша леді Олена Зеленська, митрополит Православної церкви України Епіфаній.

За його словами, можна нескінченно довго говорити про причини і катастрофічні наслідки цієї трагедії, але дечого він не може зрозуміти.

"Як взагалі може з'явиться думка знищити цілий народ? Як можна забрати у людей останню крихту хліба, а з ним – останню крихту надії", – зазначив Зеленський.

Президент наголосив, що в результаті Голодомору загинули від 4 до 8 мільйонів українців, що можна порівняти із втратами у Другій Світовій війні.

В кінці виступу президент України оголосив всеукраїнську хвилину мовчання в пам'ять про загиблих.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: