МВФ зробив заяву за підсумками візиту місії фонду до України

22d44a8----
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Після чергового візиту до України у МВФ заявили про досягнення помітного прогресу щодо нового траншу.

У представництві МВФ в Україні, з посиланням на заяву керівника місії Міжнародного валютного фонду Рона ван Родена, зазначили, що дискусії щодо нової програми, триватимуть наступними тижнями, повідомляє "Укрінформ".

"Місія досягла помітного подальшого просування у дискусіях щодо заходів та реформ, що могли би лягти в основу нової програми, підтриманої МВФ. Серед таких кроків – заходи у грошово-кредитному, податково-бюджетному та фінансовому секторах, так само як і реформи, спрямовані на поліпшення бізнес-середовища, посилення верховенства права і нарощування економічного зростання. Дискусії триватимуть наступними тижнями", - йдеться у заяві.

Як інформує УП, прем'єр Олексій Гончарук оцінює перемовини з місією Міжнародного валютного фонду як конструктивні.

"Ми провели конструктивні перемовини. Місія оцінила істотний прогрес, досягнутий за останні кілька місяців. Ми продовжуємо роботу над новою програмою у тісній співпраці" - заявив він.

Місія МВФ перебувала в Україні 14-22 листопада, також акцентувала увагу на продовженні виваженої економічної політики.

За словами міністра фінансів України Оксани Маркарової та голови місії Рона ван Родена, досягнуто прогресу і в дискусіях щодо політики та реформ, які можуть бути основою нової програми МВФ, що включає підтримку грошово-кредитного, фіскального та фінансового секторів, а також реформ для поліпшення бізнес-середовища, зміцнення верховенства закону та економічного зростання

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: