Ганущин прозвітував за четвертий рік роботи

IMG_9289

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин прозвітував за черговий рік роботи.

За його словами, цьогоріч головними у роботі ради були такі напрямки, як розвиток інфраструктури, конкурс проектів місцевих ініціатив, програма підтримки співробітництва територіальних громад у Львівській області на 2019-2020 роки, реформування медичної галузі, боротьба за державну субвенцію на  соціально-економічний розвиток, стратегія у сфері екології, розвиток Карпатського регіону, транскордонне та міжнародне співробітництво, співпраця Львівщини та Луганщини, підтримка бійців АТО/ООС, добровольців.

Щодо розвитку інфраструктури, то цьогоріч, як нагадав голова ЛОР, у Державному дорожньому фонді було передбачено 729 млн грн на ремонт  автомобільних доріг загального користування місцевого значення, що на 20% більше ніж торік.

«Відремонтовано 315 км доріг на суму 707 млн грн, з них за рахунок коштів обласного бюджету 283 млн грн для доріг загального користування місцевого значення; 60,3 млн грн доріг для комунальної власності у 88 населених пунктах області; 15 млн грн на заходи з безпеки дорожнього руху та 11,4 млн грн – для співфінансування проектів МТД. За рахунок коштів місцевих бюджетів в сумі 48 млн грн – для доріг загального користування місцевого значення та  субвенції з Державного бюджету – 304 млн грн», – розповів Олександр Ганущин.

На програму «Спортивний майданчик» було скеровано 57 млн грн, з яких 25 млн грн – це обласний бюджет. Завдяки цьому в області облаштовано 88 спортивних майданчиків у 86 населених пунктах: із штучним покриттям – 28, із тренажерним обладнанням – 60. Також розпочато будівництво 10 мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту за рахунок субвенції з Державного бюджету в межах 12 млн грн. Окрім того, у 2019 році виділено 30 млн грн  на будівництво 2 басейнів у місті Броди та селі Давидів, а також розробляється проектно-кошторисна документація на будівництво басейнів у місті Яворів та ліцеї імені Героїв Крут.

Спільно з іншими органами місцевого самоврядування облрада вела боротьбу за державну субвенцію на соціально-економічний розвиток, яку було заблоковано урядом.

«Кошти на садочки і школи, лікарні, на їхні ремонти були закблоковані. Вдалося вирвати з 5-мільярдної субвенції 2,1 млрд грн. Це політичне питання, яке штучно втримується, але боротьба ще триває, думаю, що в грудні ми свого доможемося», – розповів голова ЛОР.

Щодо галузі охорони здоров’я, то впродовж року Львівська обласна рада своїми рішеннями перетворила 25 закладів охорони здоров’я обласного підпорядкування на комунальні некомерційні підприємства.

У стратегії у сфері екології було визначальним розширення природно-заповідного фонду. В області створено 14 нових територій та об’єктів природно-заповідного фонду площею 12,5 тис. га: 13 місцевого значення (пам’ятки природи «Сможанська», «Тухлянська» (Сколівський район), «Зубрицька» (Турківський район), «Східницька» (Дрогобицький район), «Солотвина» (Буське ДЛГП), «Розгірче» (Стрийське ДЛГП), «Заріччя» (Старосамбірське ДЛГП); парк пам’ятку садово-паркового мистецтва «Парк Короля Данила» (м. Судова Вишня), заказник «Двірцівський» (Сокальський район), ландшафтний заказник «Торфовище Білогорща» (Зимна Вода); дендропарки «В’язівський», «Під Гараєм» (Жовківський район), дендропарк «Екопарк студентський» (м. Дрогобич), Національний природний парк «Бойківщина».

«Наша гордість – лісовий селекційно-насіннєвий центр, що у Брюховичах, який вже працює другий рік. Перші саджанці вже висаджені, ми йдемо на кількість – 3 млн. саджанців з закритою кореневою системою в цьому році, з перспективою на 15 млн. Це буде 7 тис.га лісів і буде закрита вся потреба у садивному матеріалі», - розповів Олександр Ганущин.

У межах програми «Змінимо країну разом» в області реалізують 31 проект з обмінів між Львівщиною та Луганщиною, з них 15 – освітніх, 12 – культурних, 4 – медійних. Загальний бюджет становить 1,86 млн грн, в тому числі грант – 1,53 млн грн.

Щодо завдань на 2020 рік, то одним з найголовніших Олександр Ганущин вважає забезпечення стабільної роботи обласної ради до завершення ради VII скликання, зважаючи на наближення місцевих виборів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: