Ганущин розповів, як Львівщина розвиває Карпатський регіон

IMG_9402

Розвиток гірських територій та підтримка ініціатив місцевих карпатських громад є одним з пріоритетів у роботі обласної ради.

Про це під час звіту розповів голова Львівської облради Олександр Ганущин.

«Несподівано для нас президентом було підписано аж два укази щодо розвитку українських Карпат. Вони передбачали окрему стрічку фінансування. Але на жаль укази є, державна  програма є, а стрічки на фінансування немає. Я мав зустрічі з Мінрегіонбуді на тему карпатської програми. Там немає людей, які не орієнтуються у нашій концепції. З деким мав навіть декілька розмов. І у мене відчуття, що немає розуміння саме на рівні прем’єра», – розповів голова облради.

Натомість на Львівщині реалізується проект «Карпатська мережа регіонального розвитку».

«Це найбільший проект, який підтримується Міністерством розвитку громад та територій України. Його бюджет становить 48 млн грн, конкурс ініціатив – 10 млн грн», - розповів голова ЛОР.

Він додав, що Львівщина співпрацює з іншими областями. Так , у конкурсі підтримки ініціатив місцевих карпатських громад реалізується 33 проекти (Львівська – 10, Івано-Франківська – 7, Закарпатська – 9, Чернівецька – 1, міжобласні – 6). Загальний бюджет 10,03 млн грн, у тому числі грант - 7,1 млн грн. Як наголосив голова облради, оголошено новий конкурс на суму 10 млн грн. Прийом заявок триває до 9 грудня.

Олександр Ганущин також розповів, що область просуватиме проект Малого Карпатського кола. Йдеться про поєднання дорогами центральної частини українських Карпат у троьох областях, зокрема з’єднання найкоротшою дорогою Славського із Пилипцем у Закарпатті..

«Хочемо закласти у бюджет кошти на проектну документацію вже зараз», - розповів голова ЛОР.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: