На Львівщині відбудеться Патріарший Собор УГКЦ

_1574674112_613x321.76141078838_3_0

У серпні 2020 року на Львівщині відбудеться Патріарший Собор УГКЦ. Проведення події найвищого церковного рівня стала центральною темою зустрічі сьогодні, 25 листопада, голови Львівської ОДА Маркіяна Мальського із Отцем і Главою Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішим Святославом.

Про це повідомляють у прес-службі Львівської ОДА.

Темою Патріаршого Собору стане «Еміграція, поселення і глобальна єдність Української Греко-Католицької Церкви». Гаслом - «Церква є завжди і всюди з тобою».

«Ми питаємо себе, де є українці, які виїжджають за межі держави, як їх супроводжувати, як їм послужити душпастирськи. Ми обрали таку тему, яка, з одного боку, ставить в центр уваги цей феномен, а з іншої сторони – ми розуміємо, що наші старі поселення будуть дуже змінюватись. Тому є питання, як виглядатиме через декілька років життя на поселеннях і як нам там оформляти нові структури, як підтримувати зв’язки з цими людьми. Адже упродовж більш як 100-річної історії саме наша церква була тою ланкою, яка зв’язувала український світ в єдине ціле і ми хочемо цей досвід осучаснити»,-  зазначив Блаженніший Святослав.

Важливе місце в межах Собору присвятять Світовому Конгресу  Українців, адже, як додав Блаженніший Святослав, одним із завдань заходу буде знайомство між собою представників діаспори.

У свою чергу, очільник області запевнив гостей у підтримці заходу, зокрема сторони обговорили питання промоції, логістики, участі у заході представників дипломатичних відомств, презентацію в межах заходу регіонального розвитку та інші.

Зазначимо, що  Патріарший Собор відбудеться 26,27 і 29 серпня. Заплановані заходи серед яких: панельні дискусії, праця в групах, проведуть на базі Львівської Духовної Семінарії Святого Духа. Загалом очікують приблизно три сотні делегатів із усього світу. Перед Собором кожна єпархія проведе свій Єпархіальний собор.

Додамо, що  Патріарший Собор проводять кожні п'ять років. Церковне керівництво УГКЦ сподівається, що VІІ сесія Патріаршого Собору стане інструментом, який допоможе сформулювати стратегію УГКЦ на наступне десятиріччя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: