Олександр Ганущин пояснив, чому і далі перереєстровуватиме обласні заклади зі Львова у села

IMG_9360

Львівська обласна рада повернеться до розгляду питання перереєстрації обласної психіатричної лікарні.

Про це під час свого звіту заявив голова облради Олександр Ганущин.

«Я знаю, що деякі районні ради перереєструвалися у села, це дозволило їм вийти на якісь зв’язки і бюджетну підтримку. Ми робимо це не від доброго життя. Коли міста вийшли на прямі міжбюджетні стосунки з урядом, вони забули про ці заклади і ними не займалися. Йдеться також про міста, які дозволяють собі тримати мільярд на депозиті. Якщо ми візьмемо перинатальний центр на Батальній, то його реконструкція коштує зараз близько 80 млн.грн. Там допомога міста була десь до 10 млн.грн. Тобто об’єкт, яким мешканці міста користуються на 50%, отримав допомогу на рівні 2%. Це і зумовлює нашу ініціативу, яка полягає в тому, що є просто пошук ресурсу. Якби ми могли домовитися про те, що міська рада готова офірувати по 10-20 мільйонів щорічно на діяльність, пов'язану з розбудовою Львівської обласної психіатричної лікарні, то, думаю, цієї б проблеми не було», – пояснив Олександр Ганущин.

Він також заявив, що впродовж трьох років посадові особи Львівської міськради затримували питання пов'язані із затвердженням земельної ділянки лікарні на вул. Кульпарківській, що робило неможливими ремонт та реконструкцію приміщення.

«Вони про це прекрасно знали і питання, яке виникло в червні цього року, було не планове, а просто від жадібності окремих посадовців міськради, які спочатку вирішили відібрати частину землі психіатричної лікарні, а потім – всі 18 га, але такий шматок уже не вліз в горло», – заявив  Олександр Ганущин.

Відтак, за словами голови ЛОР, облрада повернеться до питання перереєстрації лікарні.

«Така ініціатива буде мати місце, тому що ми гроші рахуємо, і я вважаю, що для лікарень, які перебувають у критичному стані, такому як психлікарня, навіть 7-10 мільйонів на рік – це величезні гроші. Якщо внаслідок переєстрації такі гроші можуть бути знайдені, то все в наших руках», – заявив голова облради.

Водночас коли облрада повернеться до цього питання, Олександр Ганущин не уточнив.

«Не готовий сказати», – заявив він.

Нагадаємо, час останньої сесії Львівської обласної ради депутати не проголосували за ліквідацію КНП Львівської обласної ради «Львівська обласна психіатрична лікарня «Заклад», що знаходиться у селі Заклад Миколаївського району та приєднання лікарні до КНП ЛОР «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня», що на вул. Кульпарківській, 95 у Львові, з подальшою перереєстрацією обласної психіатричної лікарні у село Заклад.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: