Українці тріумфували на Міжнародному конкурсі оперних співаків

74307168_2438167279566472_8060491310542356480_n

У Львівській національній опері 22 листопада завершився п’ятий Міжнародний конкурс оперних співаків імені Соломії Крушельницької. Під час урочистостей відбулося нагородження головної переможниці та лауреатів конкурсу.

У Львівській національній опері 22 листопада завершився п’ятий Міжнародний конкурс оперних співаків імені Соломії Крушельницької. Під час урочистостей відбулося нагородження головної переможниці та лауреатів конкурсу, повідомляють організатори.

Свої сили у конкурсі спробували понад півсотні співаків та співачок до 35 років з України, Вірменії, Польщі, Білорусі, Угорщини. Однак у фінальний третій тур вийшло лише 10 молодих українських артистів.

За результатами таємного голосування членів журі гран-прі міжнародного конкурсу, який склав 10 тисяч доларів, виграла Мар’яна Мазур. Окремо присуджували І премію (5 тисяч доларів): її отримали Роман Чабаранок та Руслана Коваль. ІІ премію (4 тисячі доларів) взяли Володимир Тишков та Дар’я Литовченко, ІІІ премію (3 тисячі доларів) – Святослав Винник та Юлія Алєксєєва, ІV премія (1 тисяча доларів) – Ігор Євдокименко та Вікторія Мельник.

Ще один учасник Степан Дробіт, який також опинився у десятці фіналістів, отримав запрошення виступити на сцені Національної опери України ім. Т. Г. Шевченка та Сілезької опери у м. Битом (Польща).

Приз глядацьких симпатій завоювала переможниця конкурсу – Мар’яна Мазур. Наразі дівчина співає у хорі Львівської опери. І, як пообіцяв гендиректор Оперного театру Василь Вовкун, хоч поки вона не є солісткою, найближчим часом це неодмінно станеться.
«Я хоч вже готовий підписати контракт із кожним з вас, тому що ви всі достойні. Просто все ще залишається цей поділ на І, ІІ, ІІІ, ІV місця, і наше суспільство певно цього ніколи не позбудеться. Але, знайте, що усі ви – індивідуальні, талановиті, а головне – майбутні зірки. Бо Міжнародний конкурс імені Соломії Крушельницької покликаний возвеличити славне ім’я прими, а також відкрити на сцені нашого театру нові оперні зірки, якими ви вже і стаєте», – звернувся до фіналістів конкурсу Василь Вовкун.

Конкурсантів оцінювали члени журі з України, Польщі, Австрії, Німеччини, Молдови та Словаччини.

«Я надіюся, що нам вдалося, щоб тут засвітилися такі імена, які несуть іскру Божу, щоб торжествувала непідкупність та чесність. Це було не завжди легко, але ми всі дуже старалися. І мені дуже приємно, що учасники, які не проходили у інший тур, підходили, цікавилися зауваженнями і дякували, ніхто не йшов ображеним», –  зазначила голова журі, солістка Віденської опери Вікторія Лук’янець.

«Спільно з представниками міністерства в нас відбулася конструктивна розмова і ми дійшли до того, щоб найближчим часом задекларувати проведення цього конкурсу із регулярністю раз у два роки», – сказав Василь Вовкун.

Урочисте закриття п’ятого Міжнародного конкурсу оперних співаків імені Соломії Крушельницької завершилося гала-концертом.

Довідка:

V Міжнародний конкурс оперних співаків імені Соломії Крушельницької проходив у Львівській національній опері впродовж 12-22 листопада. Конкурс, засновником якого є Міністерство культури України, проводиться Львівською національною оперою у співпраці з Національною Всеукраїнською Музичною Спілкою. Цього року він відбувся вже вп’яте: вперше заснований 1991 році, проводився з перервами, востаннє – ще у 2009-му.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: