Будівництво дорого до «Білогорщі» подорожчало на 12 мільйонів 

img5866-fabf5d33

Львівське комунальне підприємство «Львівавтодор» підписало договір на будівництво гравійної дороги від західного обходу Львова до житлового масиву «Білогорща» вартістю 28,22 млн грн з ТОВ «НВП Шляхбуд».

Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro, пишуть «Наші гроші. Львів».

Тендер на ці роботи ЛКП вже проводило у 2017 році, тоді переможцем став «Онур» і вартість робіт становила 27,8 млн грн. Роботи розпочали у травні 2018 року і планували завершити протягом 11 місяців. Однак у квітні цього року договір розірвали за згодою сторін, оскільки в процесі виконання робіт виникла необхідність проведення додаткових робіт, а витрати на будматеріали та зарплати зросли. «Онур» отримав оплату понад 12,1 млн грн за вже виконані роботи.

Як пояснив речник «Львівавтодору» Іван Бондар, вартість зросла не лише через збільшення зарплат та зростання вартості будматеріалів, дорогу також вирішили зробити ширшою, виникла потреба встановити світлофор та інше.

«Онур» також брав участь у цьогорічних торгах, однак його пропозиція виявилася значно дорожчою від ціни переможця – 33,2 млн грн. Ще один учасник «Автомагістраль-Південь» мала ще вищу ціну – 37,65 млн грн.

Попереднім договором не було передбачено коштів на покриття додаткових витрат, пов’язаних з інфляційними процесами, та покриття ризику. В новому договорі, в договірній ціні, на це заклали майже 250 тис. грн.

Будівництво дороги, згідно з новим договором, завершать в кінці 2020 року.

Переможець торгів ТОВ «НВП Шляхбуд» зареєстрований в Рівному, його власником є Євгеній Кінаш. Фірма раніше вже отримувала замовлення від «Львівавтодору»: на ремонт вул. Пластової та Данила Апостола. Компанія не планує залучати субпідрядників, вся техніка – орендована, у довідці про працівників вказано 27 людей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: