НАБУ завершило розслідування справи колишнього керівника Львівського бронетанкового - в нього знайшли мільйони і квартиру в Відні

p70719-121517__large

Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП завершили розслідування за фактом внесення колишнім керівником Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (ст.366-1 КК України), - повідомляють у НАБУ.

25 листопада 2019 року підозрюваному та його захиснику відкрито матеріали слідства для ознайомлення перед скеруванням обвинувального акта до суду.

Слідство встановило, що експосадовець у е-деклараціях за 2016-2018 роки не зазначив інформацію про статки на суму близько 4,6 млн грн.

Серед незадекларованого майна — квартира  у Відні (Австрія) та відомості про компанію, зареєстровану в Белізі, кінцевим бенефіціарним власником якої є колишній директор ДП «ЛБТЗ». 12 вересня 2019 року йому повідомили про підозру.

Розслідування наведених фактів детективи НАБУ розпочали у серпні 2017 року.

Нагадаємо, 14 липня НАБУ за процесуального керівництва САП затримало директора Державного підприємства «Львівський бронетанковий завод» Романа Тимківа. Крім того, були затримані начальник ЦБТУ ЗСУ Озброєння ЗСУ, начальник відділу ЦБТУ ЗСУ Озброєння ЗСУ, заступник директора ДП «Львівський бронетанковий завод» і засновник ТОВ, задіяний у корупційній схемі. Якщо коротко, то ситуація виглядає наступним чином: 2015 року посадовці ЦБТУ ЗСУ Озброєння Збройних Сил України і ДП «Львівський бронетанковий завод», а також засновник фіктивного ТОВ створили корупційну схему – купували старі, подекуди неробочі двигуни і комплектуючі для танків, а деякі двигуни «купували» навіть двічі. Сума завданих збитків – 28,5 мільйона гривень.

Прокурорами САП було оголошено лише 17 аркушів обвинувального акту у вказаному кримінальному провадженні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: