У Львові оголосили безстрокову акцію протесту на підтримку адвокатки Закревської

medium (18)

Декілька десятків активістів влаштували мітинг біля Львівської обласної адміністрації з вимогою негайно скликати сесію Верховної Ради, щоб депутати внесли поправки і дозволили продовжити слідство у справі Майдану.

Про це повідомляє hromadske.

«Ми сьогодні зібрались підтримати Євгенію Закревську. Вимагаємо, щоб депутати проголосували за поправки, і слідство у справі загибелі Небесної сотні продовжилось», — сказав депутат Львівської міської ради Тарас Чолій.

Організатори акції зазначили, що будуть збиратись щодня о 16:00 біля Львівської ОДА.

«Наша акція безстрокова. Відсьогодні ми будемо збиратись щодня і проводити акції підтримки для Євгенії Закревської. Акції триватимуть п`ятнадцять хвилин. Але сподіваємось, до нас дослухаються, і наші вимоги підтримають», — розповіла учасниця акції протесту Ірина Бек.

21 листопада адвокатка родин загиблих на Майдані Євгенія Закревська оголосила, що починає голодування, поки поправку для продовження розслідування справ Майдану не ухвалить Верховна Рада. У коментарі hromadske Закревська повідомила, що буде голодувати, поки справи Майдану не будуть розслідувати.

Йдеться про правку, яка б дозволила перевести до ДБР без конкурсу слідчих ГПУ, які займались справами Майдану.

Раніше Закревська казала, що якщо не перевести слідчих, справи Майдану «передадуть у пустоту», попри те, що у ДБР вже створили новий підрозділ для розслідування справ Майдану.

Нагадаємо, 21 жовтня 2019-го генпрокурор Руслан Рябошапка підписав наказ про створення департаменту процесуального керівництва (не плутати з досудовим розслідуванням) у провадженнях про злочини, вчинені у зв’язку з протестами 2013-2014 років, а за два дні колишнього начальника управління спеціальних розслідувань ГПУ, яке займалося справами Майдану, Сергія Горбатюка звільнили з Генпрокуратури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: