У Львові запустили ще один мистецький проект громадського бюджету

54a9086dd5b197cb2a51df677a8aa05a_L

У Сихівському районі Львова реалізували проєкт громадського бюджету «Закупівля обладнання для багатофункційного концертного залу ДШМ №5 м. Львова».

Нещодавно відбулось урочисте відкриття оновленого концертного залу, інформує портал депутатів ЛМР.

Як розповів директор Львівської дитячої школи мистецтв № 5 Андріян Леськів, в школі щороку відбувається багато заходів, навчається понад 600 учнів, тож гостро постало питання оновлення актової зали та музичної апаратури.

«Проєкт про облаштування багатофункційного залу виник уже давно, бо наша школа є найбільшою серед всіх музичних шкіл Львова. В актовій залі відбувається багато різних концертів, конкурсів і, відповідно, потрібно було його облаштувати під вимоги сьогодення. Крім цього, у залі займаються новостворені відділи – хореографічний і театральний, духовий оркестр «Львівські фанфари».

«Насамперед в школу потрібні були нові крісла, які б швидко монтувались, - зазначає директор, -  а для хореографічного відділення ми запланували два спеціальних дзеркала на коліщатках. Це багатофункційні пристрої, які широко використовуються в Європі, з одного боку – дзеркала, з іншого – основа, на яку можна чіпляти декорації для вистав».

Під час реалізації проєкту дирекція школи зіштовхнулась із ще однією проблемою. Виявилось, в Україні немає жодної фірми, яка б виробляла  станки для хору, передбачених в  проєкті.

«У нас в школі є два хори, тому хотіли придбати станки для них. Виявилось, що в Україні немає жодної такої фірми. З часом ми вийшли на київську фірму, яка робить обладнання для професійних сцен, і вже вони виготовили 7 секцій. Їх можна використовувати як для хору, так і для джазового оркестру. Також нам змонтували дві рейки на сцені для декорацій, десять прожекторів з мікшерним пультом, які можуть працювати під ритм музики, ще один великий прожектор, два комплекти колонок, мікрофони. В Польщі в одній із музичних шкіл, я побачив у вестибюлі панель, яка транслює те, що відбувається в актовому залі, наприклад, концерт чи конкурс. Тож з цією метою ми також придбали таку панель. Крім цього, маємо нові якісні пюпітри для музикантів».

Рецептом успіху Андріян Леськів називає об’єднання зусиль музикантів та велике бажання викладачів, учнів і їхніх батьків займатись мистецтвом в комфортних умовах. «Наше натхнення передалось багатьом людям, які нас підтримали. Тож цього року нам також вдалось перемогти у громадському бюджеті, тому очікуємо на поповнення сучасного обладнання у малий актовий зал нашої школи мистецтв».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: