Медики поскаржилися Мальському на Микичак і попросили її звільнити

4__1563269254_613x408.60731919837_3_0

Керівництво області просять провести службове розслідування й звільнити із займаної посади директорку департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірину Микичак.

З таким проханням представники Громадської ради та лікарні «Заклад» звернулися до голови Маркіяна Мальського під час апаратної наради.

Ірині Микичак закидають порушення законодавства, Конституції та етики державного службовця.

Як заявила голова комісії з питань охорони здоров’я Громадської ради при Львівській держадміністрації Зоряна Іванків, з 2017 і до сьогодні в області закрита ціла низка медичних закладів.

«Це диспансери дерматологічної служби в Дрогобичі та стаціонар в Немирові, вісім районних фтизіатричних відділень. Приміщення фтизіатричної служби на Лемківській та на Устіяновича У Львові вже продані. Обласна лікарня позалегеневого туберкульозу – зліківідована, з 211 працівників 174 – звільнено. Також зараз маємо ситуацію з чотирма медичними закладами – ОХМАТДИТ, обласною психіатричної лікарнею «Заклад»,  дитячим та дорослим психологічними диспансерами, – які хочуть ліквідувати. У Полтавській області не закрили жодного медичного закладу, там створено три госпітальні округи. А у нас що буде – один львівський районний госпітальний округ на шість районів, які планують сформувати? Медики не знають, що буде завтра. Їх звільнять чи ні? Скільки лікарень залишиться? Як буде функціонувати медицина в майбутньому? Відбувається руйнація, бо реорганізовують шляхом ліквідації, виносяться питання на обласну раду, людей ніхто не чує. Так керувати не можна – заявила Зоряна Іванків.

«Для нашої служби мало б бути покращення. Але якщо ви приїдете в приміщення диспансеру, то побачите, в якому жалюгідному стані ці приміщення. Лікарі роблять ремонтим за свої кошти при зарплаті у 7 тис.грн. Пацієнтам пропонують платні послуги, хоча мали б безкоштовно обстежувати, консультувати та лікувати. Медики або звільняються, отримавши мінімальну зарплату, або мовчать, бо мають приклади скорочень. Вже не кажу про те як керівництво працює з тими людьми, які не погоджуються з реорганізацією. Думаю, що Ірині Володимирівні все таки треба написати заяву на звільнення», - додала Ірина Ємків, яку звільнили з посади завідувачки відділенням Львівського обласного шкірно-венерологічного диспансеру через реорганізацію.

На апаратну нараду також прийшли представники Львівської обласної психіатричної лікарні «Заклад», яку хочуть ліквідувати, об’єднавши з обласною психіатричної лікарнею на вул. Кульпарківській.

«Чомусь вчіпилися до нашої лікарні. У Львівській області є всього дві психіатричні лікарні. В нас лікарня, а не якесь відділення віддалене. А нас хочуть об’єднати в одну з адресою в Закладі. Ми відстроюємо свою адресу, але не в складі Кульпарківської. Ми хочемо, щоб працювало дві установи окремо. У нас лікарня на 450 ліжок. У нас заморожене одне відділення на 60 чоловік і вже є вироблені документи на примусове лікування. Ми працюємо з хлопцями, які приходять з війни. Хтось з вас спілкувався з ними? А ми з ними спілкуємося, ми їм допомагаємо. План реорганізації психіатрії в Україні ше тільки розробляється, а у нас департамент любими способами хоче провести це першим і знищити психіатрію. Ми висловлюємо пані Ірині недовіру», – заявила представниця профспілкової організації лікарні «Заклад» Тетяна Микитка.

Своєю чергою, Маркіян Мальський пообіцяв розібратися у цій ситуації.

«Ми переглянемо кроки, які планувалися щодо реформа та об’єднань. Щодо психіатрії, надійшов проект постанови кабміну щодо реформ у сфері психіатрії. Ми підписали погодження без змін, з тим, що пропонує міністр. Власне у сфері психіатрії розроблений детальний план щодо реформ у цій галузі», - заявив голова ЛОДА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: