На Стуса зникне сморід: як комунальники рятуватимуть львів'ян від неприємного запаху (фото)

IMG_9661

Минулого тижня розпочалося будівництво вентиляційної системи каналізаційного колектора у районі вул. Угорської - пр. Червоної Калини.

Вентиляційна система дозволить позбавитись неприємного запаху на вулиці Стуса, передає кореспондент Дивись.info.

За словами головного технолога ЛМКП «Львівводоканал» Миколи Одуха, у підземній частині колектора будуть встанволені два вентилятора, які втягуватимуть загазоване повітря з колектора та подаватимуть у вентиляційну трубу висотою 11 метрів.

«Таким чином гази будуть розсіюватися у верхній точці і не дошкулятимуть мешканцям. Примусова вентиляція - єдиний спосіб боротися з запахами. Адже ми стоїмо на водорозділі. Місто Львів поділено на водорозділи. І от, з Чорноморського басейну, із Сихова сюди поступають по напірних трубопроводах стічні води. Довжина цих трубопроводів сягає поза 3 км (тягнеться аж від Зубри ). І в цих трубопроводах без доступу кисню стічні води починають зброжуватися, виділяється сірководень, що і спричиняє відповідний запах, - пояснює технолог.

Всі стоки поступають у цю точку. Тут у великій камері вони приймаються у самоплинний колектор. Самоплинний колектор має перепад висоти до 30 м, швидкість велика, і гази вивільняються з води. Вони виходять через решітки дощоприймачів і нещільності в колодязях. Ми маємо перехопити гази у цьому місці, встановити у камері два вентилятори з великою потужністю, яка дозволить провентилювати колектор 6 разів за годину. Вихлоп буде відведений на трубу. Потім повітря буде віддуватися природнім шляхом у напрямку із заходу на схід».

Такий проект - на разі перший і єдиний у системі каналізування в Україні. Його вартість 1 894 123 ′грн. За ці гроші також буде встановлено чутливе обладнання, яке дозволить фахівцям відслідковувати поточний стан загазованості у колекторі.

Як повідомив Микола Одуха, система має запрацювати вже у січні, якщо цьому сприятимуть погодні умови.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: