Пристайко розкритикував Apple за «російський» Крим

d70b176a474d483b1f0da84b0b9aacad

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко запропонував компанії Apple уявити, що її розробку викрав «найзліший ворог».

Так він відреагував на те, що компанія почала показувати анексований Крим як частину Росії в додатку «Погода». Свою реакцію Пристайко опублікував у Twitter.

«Дозвольте мені пояснити вашими термінами, Apple. Уявіть, що ви засмучені тим, що ваш дизайн, ідеї, роки роботи і частину вашого серця викрав ваш найзліший ворог, але якийсь невіглас не звертає уваги на ваш біль. Ось як відчуваєш себе, коли чуєш про російський Крим», — написав Пристайко.

Раніше повідомлялось, що компанія Apple почала показувати анексований Крим як частину Росії в додатку «Погода», але тільки з території Росії.

У квітні 2019 року депутати Держдуми звернулися до російського підрозділу Apple з вимогою «виправити» приналежність Криму на карті. Наприкінці травня такі поправки внесли у додаток «Карти» від Apple, але в «Погоді» досі Крим був українським.

Компанія запровадила зміни відповідно до стандартів про спірні території, згідно з якими приналежність відображається відповідно до політики країни. Тому, якщо зайти в сервіси Apple з України, то Крим відображається як частина української території. За аналогічним принципом працює сервіс Google Maps.

На території українського Криму 16 березня 2014 року відбувся невизнаний світовою спільнотою так званий «референдум» про статус півострова. Президент Росії Володимир Путін 18 березня 2014 року одноосібно оголосив про «включення Криму до складу РФ». Відтак Росія анексувала українську територію.

Україна, Європейський Союз та Сполучені Штати не визнали результати голосування на так званому «референдумі» та запровадили санкції проти Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: