Управління ДБР за рік роботи передало до суду близько 500 проваджень

003_4

За перший рік роботи територіальне управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, скерувало до суду 472 кримінальні провадження.

Про це розповів виконувач обов’язків директора теруправління Віталій Стець.

«Усього кримінальних проваджень було розпочато 2642, з яких 472 вже скеровано до суду з обвинувальними актами, ще 1555 розслідуються в даний час. Решта – було закрито чи об’єднано», – розповів Віталій Стець.

За статистикою, найбільше проваджень порушено щодо працівників правоохоронних органів – 1387. Ще 815 проваджень порушено щодо осіб, які вчинили військові злочини.

Серед правоохоронців найбільше проваджень – 993 порушили проти працівників Нацполіції, далі йдуть прикордонники – 89, митники – 72, працівники органів прокуратури – 58, Державної лісової охорони – 40, Нацгвардії – 34, СБУ – 30, Державної фіскальної служби – 28, виконавчої служби – 6, ДСНС – 8, міграційної служби – 5, служба з виконання покарань та саме ДБР – по 2, НАБУ – 1.

Крім цього, 64 провадження було порушено проти суддів.

Водночас з проваджень, які уже скеровані до суду, є 56 з угодами про визнання винуватості, одна – з клопотанням про застосування примусових заходів медичного характеру.

Більшість уже скерованих до суду проваджень стосуються осіб, які вчинили військові злочини – 379. Щодо правоохоронців, то загалом до суду скеровано 52 провадження. Тут  найбільше проваджень стосуються прикордонників – 18, працівників Нацполіції – 15, митників – 7, ДСНС – 3, Нацгвардії та фіскальної служби - по 2, СБУ, ДМС, лісової охорони - по 1.

Щодо 76 осіб обвинувальні вироки суду уже набрали законної сили, виправдувальні вироки відсутні.

Серед найбільш резонансних справ, які розслідували в управлінні ДБР є контрабанда бурштину до Польщі, загальною вагою в 750 кілограмів, викриття конвертаційного центру з лімітом в 57 млн грн, розкрадання військового майна на 4,5 млн грн.

Водночас Віталій Стець наголосив на потребі переглянути штат, адже територіальне управління відповідає за п’ять областей Західної України – Львівську, Волинську, Закарпатську, Івано-Франківську та Тернопільську.

«Навантаження на одного слідчого в теруправлінні становить 98 проваджень. За рік роботи стало очевидним, що варто переглянути законодавчу норму про кількість працівників ДБР», — розповів Віталій Стець.

Зараз в теруправлінні працює 114 осіб, з них – 41 слідчий. За словами Віталія Стеця, штат працівників потрібно було б збільшити принаймні вдвічі.

«Вже можна стверджувати, що ті кошти, які в нас вклала держава – ми їх вже відпрацювали, можна сказати удвічі. Кількість накладеного арешту, кількість відшкодованих матеріальних збитків», – розповів перший заступник директора теруправління Державного бюро розслідувань Владислав Савинець.

Він додав, що зараз тривають конкурси на оперативні посади і в новому році  теруправління підсилиться власними оперативно-розшуковими підрозділами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: