В окупованому Криму омбудсменом стала мати скандального дуету «Анна Марія»

xw_1637651

В окупованому Криму «Уповноваженою з прав людини» стала Лариса Опанасюк, мати скандального дуету «Анна Марія», що брав участь у Нацвідборі до Євробачення-2019.

Її кандидатуру погодила омбудсмен Російської Федерації, передає ТАСС.

До цього призначення Опанасюк обіймала посаду «віце-прем'єра» Криму і стала близькою соратницею Сергія Аксьонова. На початку листопада так званий «парламент» півострова прийняв її заяву про відставку.

Опанасюк народилася в Криму, навчалася в Харківському юридичному інституті і працювала прокурором. З 2000 року почала роботу в Раді Міністрів АР Крим, а після окупації вирішила залишитися на півострові і стати членом «уряду» окупантів.

Новопризначена омбудсмен знаходиться під санкціями України, введеними РНБО в 2016 році. Також вона внесена в базу сайту «Миротворець».

Журналіст Антон Наумлюк на своїй сторінці в Facebook повідомляє, що чоловік Опанасюк Олександр був суддею Верховного суду Криму. ГПУ порушила проти нього справу за держзраду.

Як пише Радіосвобода, у той же час Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова розкритикувала призначення Опанасюк «омбудсменом». Вона заявила, що її повноваження на поширюються і на Крим, відповідно до ст. 101 Конституції.

Нагадаємо, що цьогоріч на Нацвідборі на «Євробачення» розгорівся скандал через участь в конкурсі дуету ANNA MARIA, заснованого кримчанками Ганною і Марією Опанасюк.

З'ясувалося, що їх батьки працюють на окупаційну владу півострова: мама - заступником «глави Криму» Сергія Аксьонова, а батько - суддя кримського суду у відставці. Самі дівчата проживають в Києві і там будують кар'єру, проте це не заважає їм гастролювати в РФ і відвідувати окупований Крим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: