Внаслідок корабельної аварії в Чорному морі загинуло понад 14 тисяч овець

650x390

У Чорному морі біля берегів Румунії перекинулося вантажне судно, на якому перевозили 14600 овець, у результаті чого майже всі тварини потонули.

Про це пише «Перший Західний» з посиланням на «The Guardian».

Корабель «Queen Hind» під прапором Палау прямував до Саудівської Аравії, але перекинувся незабаром після виходу з румунського порту Мідія. Рятувальники евакуювали всіх членів екіпажу, який складався з 20 сирійців і одного ліванця. Також залишилися живими 32 вівці.

Рятувальники, яких підтримували військові, поліція і водолази, намагалися підняти корабель і відтягнути його назад до порту, проте спроби не привели до успіху.

В асоціації тваринників Румунії були вражені тим, що трапилося. Представники громадської організації Animals International наголосили, що судно Queen Hind було перевантажене. «Розслідування має розпочатися без зволікання», — сказав спікер організації Гебріель Паун.

Активісти назвали судна для перевезення худоби «суднами смерті», заявивши, що в спекотні літні місяці вівці ризикують бути заживо засмаженими на борту. Близько 100 суден з худобою вирушають з Мідії на експорт щорічно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: