ДБР проводило внутрішнє розслідування через витоки інформації — Труба

a

Директор Державного бюро розслідувань запевняє, що будь-яка внутрішня інформація, яка стосується проваджень, за межі приміщення ДБР не виходить.

Про це він розповів в інтерв'ю LB.ua.

Директор ДБР заявив, що у бюро проводили внутрішнє розслідування щодо можливих витоків інформації.

«Щодо можливого витоку інформації ми проводили службове розслідування із застосуванням поліграфа. Поліграфували всіх слідчих, які мають стосунок до розслідування кримінального провадження щодо експрезидента (Петра Порошенка, — ред.). Я ознайомився з результатами досліджень і впевнений в діях своїх слідчих», — наголосив Труба.

Він також уточнив, що до розслідування мають стосунок не лише слідчі.

«Це і процесуальні керівники, які разом зі слідчими мають право розслідувати кримінальне провадження. Вони погоджують практично всі процесуальні рішення. Це працівники суду, судді зокрема. Тому говорити, що інформація виходить з ДБР, неправильно», — пояснив очільник відомства.

На запитання про те, чи він передає інформацію главі Офісу президента Андрію Богдану, глава ДБР відповів: «Категорично ні».

За його словами, Генпрокуратура внесла відомості до Єдиного реєстру досудових рішень щодо витоку інформації, відкрито кримінальне провадження.

«Я не знаю, кому скеровано це кримінальне провадження. Але його розслідування може дати відповідь на питання, чи ця інформація виходить з ДБР», — заявив Труба.

Нагадаємо, 18 листопада Державне бюро розслідувань направило до Генеральної прокуратури проєкт підозри п'ятому президенту України Петру Порошенку.

Проєкт підозри стосується можливого неправомірного впливу на проведення конкурсу з добору кандидатів для призначення членів Вищої ради правосуддя у березні-травні 2019 року.

Сам Порошенко назвав цю підозру «абсолютною дурістю».

Адвокат Порошенка заявив, що ця підозра — провокація проти генпрокурора Руслана Рябошапки.

20 листопада на телеграм-каналі «Трубу прорвало» з’явилися записи розмов глави Державного бюро розслідувань в своєму кабінеті, що дискредитують Романа Трубу. Сам директор ДБР справжність аудіозаписів заперечує.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: