Криклій у Львові розповів, як розвиватиме інфраструктуру

IMG_9742

У наступному році, на дороги державного та місцевого значення Львівщини буде виділено 2,3 млрд гривень.

Про це під час візиту до Львова розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій, передає ІА Дивись.info.

«Львівщина – це перше, що бачать наші громадяни, коли повертаються і що бачать європейці, коли в’їжджають на територію України. Тому важливо, щоб починаючи від пунктів перетину кордону, дорожньої інфраструктури, аеропорту - все було на високому рівні, сприяло розвитку як бізнесу, так і якісних сервісів та послуг, які надаються для громадян. Ми проговорили з паном Мальським, що ми хочемо і надалі працювати в «турбо режимі», як це відбувалося в останній час, хочемо суттєво прискорювати інтенсивність створення інфраструктурних проектів. Я впевнений, що в єдиній команді нам значно швидше працюватиметься.  Зазначу, що львівський регіон доволі активно просувався з будівництвом доріг, але завжди можна краще. Підписана угода на фінансування за рахунок ЄIБ будівництва північної львівської об’їзної, планується фінансування області на наступний рік  на рівні 2,3 млрд гривень на дороги державного та місцевого значення. Але і на цьому ми не плануємо зупинятись, в грудні місяці проведемо з очільниками міст велику нараду за участі ЄБРР, щоб проговорити, як вони зможуть краще, швидше, ефективніше будувати комунальні дороги», - розповів міністр.

Він також пообіцяв перезавантаження всіх територіальних органів Укртрансбезпеки.

«Вчора у нас призначений новий очільник Укртрансбезпеки і я йому ставлю завдання запропонувати на наступний Кабмін перезавантаження всіх територіальних органів Укртрансбезпеки, оголосити відкриті прозорі конкурси, набрати нових професійних людей, а ми на рівні Уряду будемо забезпечувати необхідне фінансування для того, щоб цей орган працював, а громадяни відчували європейську якість доріг», - заявив Владислав Криклій.

Він також розповів, що зараз вивчається питання щодо здачі у концесію аеропорту «Львів»

«Аеропорт може стати повноцінним інтермодальним транспортним хабом, який дозволить об’єднати багато сполучень і це буде зручно в першу чергу для бізнесу. Щодо концесії цього аеропорту -  ми зараз хочемо зрозуміти, де держава може більш ефективно використовувати можливості і ресурси, є багато проектів, де держава не ефективний управлінець і краще залучати приватний сектор. Саме тому, ми вивчаємо можливості концесій», - розповів міністр.

Він додав, що впродовж наступного наступного півріччя міністерство має отримати техніко-економічне обгрунтування дороги Львів-Краківець, яку планують зробити концесійною, щоб перейти від фази розмов про проект, до конкретних економічних розрахунків.

«Ми мали зустріч з представниками великого бізнесу Туреччини та Китаю, які зацікавлені в інфраструктурних концесійних проектах. З китайцями ми підписали меморандум про будівництво великої кільцевої дороги навколо Києва, і хочемо щоб подібний проект мали по дорозі Львів-Краківець, але вже з конкретними економічними розрахунками», - розповів міністр.

Владислав Криклій розповів про що говоритиме під час зустрічі з міністром інфраструктури Польщі Адамом Адамчиком, яка має відбутися сьогодні.

«Одне з пріоритетних питань – пункти перетину і будівництво доріг за рахунок європейського кредиту, в нас є графік, впевнений, що за наступний рік це завершиться і цей довгобуд буде зданий», - заявив міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: