«Воювати з Клітіною – не мій рівень», – під час візиту на Львівщину міністр інфраструктури прокоментував скандал з екс-заступницею

IMG_9753
Фото Микити Печеника.

Сьогодні, 28 листопада, із робочим візитом на Львівщині перебуває міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Під час зустрічі з журналістами міністр також прокоментував нещодавній скандал з Олександрою Клітіною, передає кореспондент Дивись.info.

Йдеться про листування заступниці Владислава Криклія Олександри Клітіної з пранкером. У переписці заступниця міністра інфраструктури каже, що Криклій нібито «відсунув її від Укрзалізниці», бо «вони щось крутять-мутять з тендерами на локомотиви і так далі».

Владислав Криклій відповів на питання журналістів стосовно того, чи планує він звернутися до правоохоронців щодо можливих фактів правопорушень з корупційною складовою, про які пише Клітіна.

«Я до правоохоронців вже звернувся і очікую, щоб вони дали цьому оцінку,  - розповідає міністр. – Я вважаю, що словесно воювати з Клітіною – це не мій рівень, перепрошую. Всіх заступників на початку роботи я попереджав, що ми або працюємо у злагодженому режимі, або за наявності зауважень кожен пише заяву і складає повноваження.

Пані Клітіна, коли повернулась із відрядження, опустила голову і підтвердила, що опублікована переписка – дійсно її. Я до неї кажу: «Слухай, там такі речі, якими демонструється некомандна робота і повна зневіра». Далі не хочу занурюватися, бо було багато конфліктів у колективі. Я ж не за одну Клітіну відповідаю, у нас 260 працівників центрального апарату і 350 тисяч людей у цілому по системі – і коли йде такий дисонанс і команда не може працювати в унісон, вибачте, це є нездорова атмосфера і я вимушений був щось робити».

Читайте також: Уряд звільнив заступницю міністра інфраструктури Клітіну

Також міністр наголосив, що звільнення Олександри Клітіної не пов'язане з секситськими закидами, опублікованими Антоном Поляковим.

«Укотре повторюся, що негідно було чоловікам кепкувати, сексистські закиди не мають стосунку до цієї ситуації. Тепер пані Клітіна займається брифінгами, тому побажаємо їй вдалої політичної кар’єри», – пояснив Криклій.

Крім цього, Владислав Криклій прокоментував свої погляди щодо звинувачень Олександрою Клітіною працівників міністерства Андрія Галущака та Євгена Кравцова у корупційному інтересі.

«Хай правоохоронці дають оцінку тому, чи є там корупція. Галущак – державний секретар, він відповідає виключно за держслужбовців і ніяк не може впливати на «Укрзалізницю». По «Укрзалізниці» прем’єр натомість теж зробив всиновки і є багато зауважень. Як власне до того, що відбувалося всередині, так і до управління, тому я думаю, що найближчим часом ми розглянемо це питання і буде вирішена майбутня доля пана Кравцова. До Галущака претензій немає, і до локомотивів він точно не має жодного стосунку», – заявив міністр.

За словами Криклія, у міністерстві зраділи б, якби «хоч хтось мав стосунок до локомотивів».

«В цілому в «Укрзалізниці» жахлива ситуація, дуже давно не купувалися ані вагони нові, ані потяги, тим більше локомотиви», – пояснив Владислав Криклій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: