За лаштунками: що відбувається у театрі Заньковецької

IMG_0356

У четвер, 28 листопада, актор та режисер Федір Стригун разом з дружиною, акторкою Таїсією Литвиненко скликав прес-конференцію з приводу припинення дії контрату із Львівським театром імені Марії Заньковецької.

Під час прес-конференції актори заявили, що адміністрація театру веде проти них і низки колег «психологічним тиском і переслідуваннями», передає кореспондент Дивись.info.

«Моє звільнення і переведення на півставки Таїсії Йосипівни – це рішення не колективу, не художньої ради, а як і у випадку з Кіргачем, це одноосібне рішення директора. Це помста. Ми не зручні для нього і відмовляємося бути ручними», – заявив Федір Стригун. – Психологічне цькування нас і наших учнів триває вже давно! Роки! З репертуару театру на очах зникають мої вистави. Рішення про списання вистави Мацяк приймає також одноосібно, не радячись ні з ким, а усі мої пропозиції щодо постановок відхиляються так само одноосібно».

Федір Стригун та Таїсія Литвиненко вимагають у Міністерства культури, молоді та спорту України відсторонити директора театру ім. Марії Заньковецької від своїх обов'язків.

Натомість адміністрація театру повідомляє, що не йдеться про повне припинення співпраці театру ім. Марії Заньковецької ані з Федором Стригуном, ані з Таїсією Литвиненко.

«Пану Стригуну запропоновано оформити співпрацю з театром на основі цивільно-правової угоди, а також дирекція театру пропонує йому постановку вистави на його власний вибір. Щодо Таїсії Литвиненко, то їй запропоновано перейти на 0,5 ставки, адже така форма співпраці відповідає її актуальній зайнятості у репертуарі.

Контракт Федора Стригуна завершується 14 грудня, тож йому пропонують оформити співпрацю з театром на основі цивільно-правової угоди, оскільки новий контракт не укладатимуть. Таїсії Литвиненко запропонували перехід на 0,5 ставки, або контракт, який завершується 29 грудня», – йдеться у повідомленні адміністрації.

Додамо, що Федір Стригун та його дружина Таїсія Литвиненко працюють у театрі з 1965 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: