Ганущин та польська делегація обговорили напрямки співпраці в галузі інфраструктури

9823db4c5e0965544ac2fdb4f9fd4a1f

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин і голова Львівської ОДА Маркіян Мальський зустрілися із делегацією з Республіки Польща у складі депутата Сейму Марека Кухціньскі, міністра інфраструктури та будівництва Польщі Анджея Адамчика, Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща в Україні Бартоша Ціхоцкі.

Про це інформує прес-служба Львівської облради.

На початку зустрічі Олександр Ганущин подякував за візит такої поважної делегації на Львівщину.

«Ми тривалий час працюємо на розвиток різносторонніх взаємин. Прикладом цього є успішне запровадження залізничного сполучення Київ – Львів – Перемишль і Одеса – Львів – Перемишль. Маємо надію, що наші перемовини наблизять нас до наступних подібних інфраструктурних з’єднань.

Крім того, постійно тримаємо руку на пульсі ініціатив, пов’язаних з спільним розвитком Карпат, а також просуваємо ідею окремої програми ЄС для регіону Карпат, в яку б увійшла і Україна. Сподіваюся, що подібні ініціативи будуть продовжені й надалі», - сказав очільник облради.

У свою чергу Марек Кухціньскі наголосив, що польська сторона буде продовжувати роботу над розвитком Карпат, зокрема серед пріоритетів – доступність комунікацій та інфраструктури. «Як депутат і надалі буду підтримувати процес розбудови митних пунктів пропуску», - сказав він.

Також під час обговорення Олександр Ганущин зупинився на ініціативі розвитку автомобільного напрямку Боберка – Смольник (Журавин) та залізничного сполучення Хирів – Загуж.

Підсумовуючи зустріч, міністр інфраструктури Польщі акцентував: «Карпати нас не ділять, Карпати нас поєднують».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: