У Комітеті виборців назвали депутатів, які за три місяці пропустили 90% голосувань

ВРУ

За три місяці роботи Верховної Ради IX скликання відбулося 1158 голосувань. У середньому один народний депутат взяв участь у 69% із них, однак 9 з них пропустили понад 90%.

Як підрахували у Комітеті виборців, за три місяці роботи 96 народних депутатів взяли участь у менше половини голосувань парламенту.

Серед них дев’ять народних депутатів пропустили 90% голосувань.

В основному, голосування пропускали представники «Опозиційної платформи — За життя»: Вадим Рабінович та Юлія Льовочкіна взяли участь у 6% голосувань, Ігор Абрамович та Юрій Солод — у 7%, по 8% голосувань у Вадима Столара та Олександра Фельдмана та 10% у Юрія Бойка.

До списку депутатів, які пропустили 90% голосувань, потрапили також позафракційний Андрій Деркач з 7% та Антон Яценко від депутатської групи «За майбутнє», 9%.

Водночас, Бойко був зареєстрований на 37 із 39 засіданнях Ради, Фельдман — 36, Льововчкіна — 31, Яценко — на 30. Однак участі в голосуваннях депутати майже не брали.

З іншого боку, є низка народних депутатів, які взяли участь майже у 100% голосувань. Так, 18 народних депутатів взяли участь у 98-99% голосувань парламенту. Рекордсменом став депутат від «Слуги Народу» Володимир Ватрас, який голосував у 99,6% випадків.

Також раніше стало відомо, що лідерами серед фракцій та груп за відвідуваністю пленарних засідань у перші три місяці роботи стали народні депутати від фракції «Європейська Солідарність». Найбільше пропустили — народні обранці від ВО «Батьківщина».

Від «Європейської Солідарності» в середньому на засіданнях реєструвалися 90% депутатів. На другому місці за цим показником — «Слуга Народу», 86%.

За ними — «Голос», «Опозиційна платформа — За життя» та група «За майбутнє»: 84% депутатів.

Найнижчі показники у ВО «Батьківщина» — 77%.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підписав закон про позбавлення депутатів виплат, якщо вони без поважних причин пропустили засідання Верховної Ради чи засідання парламентських комітетів, до яких вони входять.

Закон передбачає, якщо депутат протягом календарного місяця впродовж однієї чергової сесії Верховної Ради без поважних причин не бере особисту участь у понад 30% пленарних засідань парламенту чи у понад половині засідань комітету Ради, до якого він входить, йому не відшкодовуються витрати на виконання депутатських повноважень за відповідний календарний місяць.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: