1 грудня в Україні стартував пробний перепис населення

preview_w698zc0
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

У ніч на 1 грудня у двох районах — частині Оболонського району Києва та у Пісківській ОТГ Бородянського району Київської області, стартував пробний перепис населення

Напередодні, Державна служба статистики України оприлюднила детальну відеоінструкцію щодо проходження пробного перепису населення, пише УНН.

Опитування в онлайн-режимі стартувало в ніч з 30 листопада на 1 грудня, як повідомили у Держстаті — воно триватиме 10 днів.

Другий етап перепису заплановано провести з 14 по 23 грудня — мешканці вищезгаданих районів мають надати відповіді переписувачу, який завітає до їхнього помешкання, або заповнити анкету у переписному відділі або інструкторській дільниці.

Як зазначає УП, пробний перепис населення – це підготовчий етап до проведення Всеукраїнського перепису населення 2020 року.

Під час пробного перепису населення у кожному приміщенні запишуть усіх осіб, які станом на 00.00 годин 01 грудня 2019 року проживали в ньому, враховуючи й тих, що тимчасово мешкають. Із числа тих, що постійно мешкають, запишуть також тимчасово відсутніх.

У Держстаті зазначили, що ППН-2019 не ставить за мету визначити кількість населення на обраних територіях.

Основне завдання пробного перепису – підготовка Всеукраїнського перепису населення, зокрема апробація програми та переписного інструментарію, визначення методів та основних організаційних заходів, апробація застосування інноваційних технологій, визначення оптимальних дат і тривалості проведення, визначення концепції технології оброблення даних, визначення механізмів взаємодії органів державної статистики з місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

Взяти участь у підготовчому переписі населення можуть тільки мешканці територій, на яких він проводиться. Для цього з 1 по 10 грудня потрібно самостійно заповнити анкету (переписний лист) на спе

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: