У "Нафтогазі" оприлюднили нові ціни на газ у грудні

5d80e3381b0e5-24414390jpg
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

НАК «Нафтогаз України» опублікувала цінові пропозиції на природний газ, які діятимуть з 1 грудня 2019 року, для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання.

Запропоновані ціни на природний газ із ресурсу компанії диференційовані в залежності від обсягів закупівлі та умов оплати, повідомляють у Департаменті з комунікацій НАК «Нафтогаз України»

В залежності від цих показників, Нафтогаз пропонує газ за ціною 5 861,00 – 6 463,00 грн/тис. куб. м (без ПДВ та витрат на його транспортування магістральними та розподільними трубопроводами).

У порівнянні з цінами на листопад 2019 року, у грудні ціни не змінені.

З 1 жовтня 2015 року введено в дію Закон України «Про ринок природного газу», яким передбачено, що постачання природного газу здійснюється за цінами, що вільно встановлюються між постачальником та споживачем крім випадків, передбачених цим Законом. Так, з метою забезпечення загальносуспільних інтересів

у процесі функціонування ринку природного газу, на суб‘єктів ринку природного газу у виключних випадках та на визначений строк можуть покладатися спеціальні обов‘язки в обсязі та на умовах, визначених Кабінетом Міністрів України.

Із детальними умовами комерційної пропозиції Нафтогазу можна ознайомитись на сайті компанії за цим посиланням

За інформацією телеканалу "Прямий" міністр енергетики Олексій Оржель підтвердив, що допускає можливість домовленості з Російською Федерацією про прямі поставки газу.

"Допускаю ... Коли ми говоримо зараз з російською стороною, це чітка, відверта, насправді, чесна позиція: ми говоримо, що якщо ми з вами й можемо домовлятися про прямі постачання, якщо потенційно, в комплексі, в пакеті з транспортом, тому що так Росія ставить питання, таку умову, то ціна обов'язково повинна бути прив'язана до європейського індикатору ", - заявив Оржель.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: