Зеленський хоче зустрітися зі студентами, яких побив "беркут" на початку Революції гідності

TU-AE214_0219uk_M_20140218164046-e1521539045991
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Президент україни Володимир Зеленський хоче наступного тижня зустрітися зі студентами, які були на Майдані в ніч з 29 на 30 листопада 2013 року.

Президент України Володимир Зеленський хоче наступного тижня зустрітися зі студентами, які були на Майдані в ніч з 29 на 30 листопада 2013 року.

Про це йдеться в пості Зеленського в Facebook.

"6 років тому жорстоке побиття студентів «Беркутом» сколихнуло все суспільство. Їх було небагато. Вони залишилися ночувати на Майдані тільки заради одного – щасливого майбутнього для своєї країни. Сьогодні ми майже не згадуємо імен безпосередніх учасників тих подій, що фактично змусили Україну прокинутися та стали відправною точкою великих перетворень. Де вони зараз? Чи залишились в Україні? Чи отримали після Революції Гідності можливість керувати країною та втілювати зміни? Наступного тижня я дуже хотів би зустрітися зі студентами, які були на Майдані в ніч з 29 на 30 листопада 2013 року", - написав президент.

Як пише УП, 30 листопада 2013 року, близько 4-ї ранку, "Беркут" силою розігнав мітингувальників, на Майдані Незалежності, переважно студентів, які виступали проти непідписання угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Вдень 30 листопада тисячі українців самоорганізувалися та вийшли на Михайлівську площу, щоб висловити свій протест проти силового розгону мирного мітингу.

Майже 2000 правоохоронців із "Беркуту" оточили близько 400 активістів, переважно студентів, які ночували на Майдані, та жорстоко побили їх. Унаслідок тих подій постраждало щонайменше 79 осіб. Ці події стали переломними.

Революція гідності стала наймасовішою за всю сучасну історію держави акцією протесту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: