Депутату, що займався наркоторгівлею, призначили заставу в 20 мільйонів гривень

nakotorgovlya

Галицький районний суд міста Львова обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою усім затриманим, причетних до виготовлення та збуту наркотиків як на території країни, так і за її межами. Також суд визначив розміри застави, у разі внесення якої  учасники «синдикату» можуть вийти на волю.

Про це повідомляють у Головному управлінні Національної поліції у Львівській області.

Організаторам наркобізнесу - двом мешканцям Львівської області, один із яких є діючим депутатом об’єднаної територіальної громади та головою комісії з питань культури, освіти та спорту, суд обрав міри запобіжного заходу у вигляді  тримання під вартою, з правом внесення застави у розмірі 20,7 мільйонів гривень кожному.

Ще тринадцятьох осіб суд арештував з правом внесення застави в розмірі 15 мільйонів гривень та трьох осіб залишив під вартою, із можливістю унесення застави в розмірі 10 мільйонів гривень.

Нагадаємо, минулого тижня правоохоронці затримали учасників злочинної організації, які займались виготовленням та розповсюдженням важких наркотиків не території України, Молдови та Білорусі. За попередніми підрахунками, групою реалізовано наркотичних засобів та психотропних речовин майже на 21 мільйон гривень.

Упродовж кількох місяців оперативники Управління стратегічних розслідувань та внутрішньої безпеки у Львівській області, слідчі Головного управління Нацполіції  Львівщини, за процесуального керівництва прокуратури області, документували та збирали докази, які б давали обґрунтовані підстави для затримання лідерів злочинної організації разом з її найактивнішими учасниками, а також повідомлення їм про підозру.

Існувала чітка ієрархія та розподіл ролей: контроль за функціонуванням лабораторій, їх охорона, «хіміки», «фінансисти», обслуговування інтернет-магазину, доставка продукції до складів зберігання, «кур’єри», «закладчики». Загалом функціонування наркобізнесу забезпечували більше 50 осіб - мешканці Львівської, Київської, Черкаської, Харківської, Чернігівської та Дніпропетровської областей.

Було затримано 19 учасників злочинної групи, яким повідомлено про підозру у скоєнні злочинів.

Діяльність нарколабораторій була припинена, вилучено понад 46 кг наркотичних засобів і психотропних речовин, вартість яких склала більше 25 мільйонів гривень

Правоохоронці проводять подальші процесуальні заходи з метою притягнення усіх учасників злочинної організації до відповідальності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: