На Львівщині визначено стоянки, де автомобілі можуть перечекати негоду

карта адрес мнс

За повідомленням Львівського регіонального центру з гідрометеорології на Львівщині у найближчі дні очікується ускладнення погодних умов.

Служба автомобільних доріг спільно з Управлінням патрульної поліції у Львівській області визначили стоянки для відстою автомобільного транспорту в придорожній інфраструктурі при ускладнені погодних умов.

Про це повідомляють у Головному управлінні ДСНС України у Львівській області.

Всього на автодорогах державного значення Львівської області налічується 51 стоянка на 1112 вантажних та 2407 легкових автотранспортних засоби.

Головне управління ДСНС України у Львівській області звертається до водіїв бути вкрай обережними та уважними під час керування автомобілем.

- Рухаючись слизькою дорогою, намагайтеся їхати з постійною швидкістю. Заздалегідь знижуйте швидкість перед поворотами і перехрестями, а також світлофорами і нерегульованими пішохідними переходами. В жодному разі не виїжджайте на дорогу на літній гумі! На автомобілі повинні бути встановлені зимові шини при температурі повітря плюс 5-7 градусів Цельсієм. До того ж, на всі чотири колеса однакові шини. Це забезпечить однакове зчеплення всіх коліс з дорожнім покриттям.

- Найважливіша вимога – це дотримання дистанції.
Дистанція повинна бути більше, ніж в інший час року. На дорозі, вкритій льодом, сніговою «кашею» намагайтеся рухатися по смузі з найбільш інтенсивним рухом, там, де їде більшість автомобілів, де покриття на дорозі тане швидше і рух там буде безпечнішим.

- Якщо вам потрібно зупинитися на зимовій дорозі, постарайтеся знайти місце, вільне від ожеледиці. Бажано не зупинятися на підйомах і спусках. Рушати з місця в таких місцях при поганому зчепленні дуже складно і може бути небезпечно. Перед підйомом вибирайте відповідну передачу і швидкість заздалегідь, щоб не додавати газ під час самого підйому. На слизькій дорозі покритій льодом можна втратити керованість й контроль над автомобілем.

Просимо Вас відповідально ставитись до власного життя і життя своїх близьких, в разі виникнення небезпеки телефонувати до Служби порятунку «101».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: