Уряд змінить керівництво Нафтогазу та інших стратегічних компаній

Andriy_Kobolyev

Кабінет міністрів України ухвалив рішення змінити керівництво державних енергетичних компаній, зокрема Нафтогазу та Укренерго.

Про це повідомив міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель під час спільного з керівництвом Нафтогазу брифінгу з питань переговорів про транзит газу, передає «Громадське».

За словами Оржеля, це рішення — політичне.

«Ухвалено політичне рішення про зміну керівництва та початку конкурсів на всі стратегічні компанії», — повідомив Оржель.

Він підтвердив, що це рішення стосуватиметься і керівництва Нафтогазу. При цьому, чинні керівники можуть взяти участь у конкурсі, якщо у них буде відповідне бажання.

Напередодні Міністр енергетики звільнив голову Енергоатому Юрія Недашковського.

Зазначимо, що у попереднього уряду, який очолював Володимир Гройсман, виникали конфлікти з керівництвом Нафтогазу, контракт з яким закінчувався у березні 2019 року.

6 березня під час засідання уряду прем’єр-міністр України заявив, що уряд оголосить новий конкурс на голову правління Нафтогазу. Сам Коболєв заявив, що таке рішення уряду не відповідає чинному законодавству.

13 березня наглядова рада Нафтогазу надіслала уряду пропозицію продовжити з головою правління Нафтогазу Андрієм Коболєвим контракт до 22 березня 2020 року та зменшити йому зарплату у 2 рази.

Після цього уряд звузив повноваження наглядової ради Нафтогазу: питання звільнення та призначення керівництва компанії зробили прерогативою уряду, а не незалежної наглядової ради.

В оновленому контракті також передбачено, що умовою продовження контракту з правлінням Нафтогазу є збільшення обсягів видобутку газу та успішне проведення розділення Нафтогазу на 2 компаній відповідно до європейського законодавства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: