У Львові стартували роботи з реставрації майбутнього музею Андрея Шептицького

b_734_413_16777215_00_images_Академія_участі_20191128_100252

Розпочалися роботи з реставрації першого поверху майбутнього музею Митрополита Андрея Шептицького (колишнього монастиря Св. Казимира) на вул. Кривоноса, 1.

Про це повідомив депутат Львівської міської ради Юрій Кужелюк.

«Протягом цього року була виготовлена кошторисна документація на проведення реставраційних робіт, розіграний тендер і зараз підрядник виконує  роботи - замінює електричні мережі, відновлює стіни та підлогу. Слід відмітити, що у деяких місцях під шаром цементу знайдені кам’яні плити 18 ст. Тепер у ході робіт їх повернуть на своє місце. Також будуть замінені всі вікна на першому поверсі», - розповів Юрій Кужелюк.

За словами депутата, роботи продовжать наступного року і важливо передбачити відповідне фінансування у міському бюджеті. Крім цього, вже другий рік триває реставрація храму Св. Климентія, який розташований поряд із монастирем. Минулого року був замінений дах на храмі, а цього року ведуться роботи на фасаді, які планують завершити наступного року.

«Таким чином можна буде говорити про відкриття першої черги музею з експозицією старовинних ікон та артефактів з життя А.Шептицького, зібраних настоятелем монастиря отцем Севастьяном. До цього часу «зависло» питання передачі музеєві другого і третього поверхів монастиря, які зараз використовує в навчальних цілях Університет Внутрішніх справ. Така ситуація триває впродовж років. Не розуміє, на жаль, наша державна влада в особі МВС і кабміну значення постаті Мирополита Андрея Шептицького», - зазначив Юрій Кужелюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: