У мерії Львова затвердили перелік проектів-переможців громадського бюджету

2019-12-03 08.33.04 www.lvivrada.gov.ua 4243322e7302

На спільному засіданні депутатської комісії законності, депутатської діяльності та свободи слова і  комісії фінансів та планування бюджету затвердили перелік переможців громадського бюджету Львова, рекомендованих до фінансування.

Як повідомив начальник управління «Секретаріат ради» Юрій Лукашевський, у голосуванні взяло участь 103 тис 726 мешканців, це - рекорд не тільки для міста Львова, а й для України, передає портал депутатів ЛМР.

«Якщо брати відсоток людей, які голосували за проекти до кількості населення, то у Львові він становить - 13,8%, найбільший серед всіх міст України. Загалом, маємо тенденцію в Україні значного зростання кількості учасників та голосування. У Львові ріст  з попереднім роком становив 52%, а з 2016 року кількість людей, які проголосували, зросла в 5 разів. Можемо констатувати, що є величезна довіра до цього інструменту громадської участі серед мешканців».

Відповідно до Положення про громадський бюджет, кошти виділені на громадський бюджет розподіляються наступним чином: 40% на великі проекти, 60% на малі проекти по 10% на кожен район.

На засіданні гостру дискусію викликало питання фінансування великого проекту № 215 «Марімба для музичної школи №2»,  оскільки з’ясувалось, що інструмент коштує 1 млн 200 грн, а не 3 млн грн, як зазначено в кошторисі. Відтак, автори пояснили, що мали на увазі не лише марімбу, а й інші інструменти, які входять до оркестру ударних інструментів. Проте, депутати вирішили рекомендувати до фінансування тільки один інструмент – марімбу, як зазначено в кошторисі проекту.

Як зазначив начальник відділу громадського партнерства Орест Файфурка, комісія підтримала включення до переліку проектів-переможців, проекти, які набрали найбільшу кількість голосів, до повного вичерпання обсягу передбачених коштів, а також проекти, які згідно з рейтингом отримали часткове фінансування. Загальний обсяг коштів на фінансування проектів громадського бюджету збільшується на обсяг, необхідний для фінансування таких проектів у повному розмірі.

«Також розглянули звернення профільного управління культури та команди проєкту № 215 "Марімба для музичної школи № 2" щодо коригування кошторису в сторону зменшення, оскільки вартість марімби, яка відповідає вимогам ініціатора проєкту, є меншою від початково передбаченої у кошторисі.За результатами розгляду, суму проєкту № 215 було зменшено з 3 млн. грн до 1,2 млн. грн. І як наслідок, до переліку великих проєктів-переможців було включено наступний по кількості голосів (3551) серед "освітніх та медичних" проект № 18 "Я хочу знову бігати - допоможи дітям з травмами», - сказав Орест Файфурка.

За результатами засідання двох депутатських комісій, прийняте рішення рекомендувати Львівській міській раді до затвердження перелік з 55-ти проектів-переможців, це – 7 великих проектів-переможців і 48 малих (по 8 проектів у кожному районі Львова).

Отож, фінансування всіх проєктів громадського бюджету становитиме 46,7 млн грн.

Відтак, переможцями серед великих проєктів стало 7 проектів: №183 «Дай немовляті шанс на повноцінне життя» Сучасне діагностичне обладнання в пологовий на Раппопорта,8»;

№55 «СЗШ №30 Мультифункційна зона відпочинку та навчання "Простір для розвитку";

№77  Кафе-їдальня " Смаколик" у СЗШ № 29 (капітальний ремонт харчоблоку);

№26  "Безпечне Рясне. Відео-нагляд Рясне-1, Рясне-2, Кам'янка";

№215 Марімба для музичної школи №2;

№39  Збережи озеро на Панча;

№18  «Я ХОЧУ ЗНОВУ БІГАТИ» - допоможи дітям з травмами.

Перелік проектів-переможців

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: