Зеленський: «Права рука» Труби підозрюється в отриманні 150 тисяч доларів хабара 

Зеленський

Близького соратника голови Державного бюро розслідувань, ексначальника головного слідчого управління Гепрокуратури Ігоря Щербину підозрюють в отриманні хабаря у розмірі $150 000.  

Про це заявив президент Володимир Зеленський у своєму Telegram-каналі.

Глава держави наголосив, що це ще один аргумент на користь необхідності перезавантажити керівництво ДБР. При цьому він закликав нардепів підтримати правки до законопроєкту про Держбюро.

«Ця інституція створювалась як незалежна та обʼєктивна. Шкода, якщо ці добрі наміри не справдяться. Закликаю народних депутатів підтримати важливі поправки та загалом законопроект № 2116 щодо вдосконалення роботи Державного бюро розслідувань», — написав Зеленський.

Директор ДБР Роман Труба написав у своєму Telegram-каналі, що він не знає, чи справді відкрите кримінальне провадження, а про підозру його колишньому колезі з часів ГПУ дізнався зі ЗМІ.

«Я не знаю, чи дійсно є кримінальне провадження та чи хтось намагався заробити на ДБР. Нехай це з’ясовують колеги — до мене поки ніхто не звертався, але я повністю відкритий до роботи зі слідством. Це питання не моєї репутації, а репутації усього Державного бюро розслідувань», — заявив Труба.

Раніше у декількох ЗМІ зʼявилася інформація, що НАБУ проводить обшук у Ігоря Щербини. За даними журналістів, «Щербина і Шевченко В. намагалися продати закриття справи в ДБР за $150 тис. і отримали за це 50% суми».

Щербина був начальником головного слідчого управління ГПУ у 2014-2015 рр. Тоді Труба був його заступником в управлінні ГПУ. Також за інформацією ЗМІ, Труба є кумом Щербини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: