Адвокатка родин Героїв Небесної Закревська припинила голодування

2019-12-04 08.24.46 espreso.tv c220acce2632

Адвокатка родин Героїв Небесної Євгенія Закревська припинила голодування, яке розпочала 21 листопада через загрозу припинення розслідування справ Майдану.

Про це вона написала у Facebook.

«Зупиняємо голодування, але не припиняємо контролювати виконання владою плану дій по відновленню слідства у справах Майдану і не втрачаємо суспільної уваги над цими справами. Як тільки зникає увага суспільства — зникає пріоритет для влади, і починається колапс», — зазначила Закревська.

Вона додала, що тепер потрібно вимагати підписання ухваленого закону про перезавантаження ДБР президентом, а також указу президента про затвердження нової структури ДБР, зі створеним новим управління у справах Майдану.

За словами адвокатки, почувається вона добре, їсти не хочеться, галюцинацій немає.

Нагадаємо, 3 грудня Верховна Рада проголосувала за поправку №318 до законопроєкту про ДБР, яка дозволить слідчим, які розслідували справи Майдану, перейти з Генпрокуратури до ДБР без проходження конкурсу. За неї проголосували 334 депутати.

Саме через вимогу ухвалити цю поправку 21 листопада адвокатка родин загиблих на Майдані Євгенія Закревська оголосила голодування.

Раніше Закревська казала, що якщо не перевести слідчих, справи Майдану «передадуть у пустоту», попри те, що у ДБР вже створили новий підрозділ для розслідування справ Майдану.

Нагадаємо, 21 жовтня 2019-го генпрокурор Руслан Рябошапка підписав наказ про створення департаменту процесуального керівництва (не плутати з досудовим розслідуванням) у провадженнях про злочини, вчинені у зв’язку з протестами 2013-2014 років, а за два дні колишнього начальника управління спеціальних розслідувань ГПУ, яке займалося справами Майдану, Сергія Горбатюка звільнили з Генпрокуратури.

Усі злочини, скоєні під час Революції Гідності, умовно об'єднані в одну велику «Справу Майдану», яка нараховує 89 кримінальних проваджень. У них, зокрема, розслідують вбивство 97 людей (84 мітингувальників та 13 силовиків).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: