Бойовики «ЛНР» зайняли сотню метрів української території у Станиці

thumbnail

Упродовж декількох місяців учасники так званої «ЛНР» під виглядом під виглядом представників Спеціального центру з контролю та координації чергують на підконтрольному Україні березі.

Про це йдеться в репортажі В'чеслава Шрамовича, ВВС Україна.

Представники «ЛНР» перейшли міст у Станиці Луганській. Вони не мають зброї, однак одягнені в російський камуфляж. Роблять зауваження й знімають тих, хто переходить міст. При цому журналіст нагадує, що лінія розмежування тут проходить через середину річки Сіверський Донець, а відповідно - і через середину мосту.

Відремонтована частина мосту в Станиці Луганській перебуває вже над українським берегом. Звідси до центру моста над річкою, по якій проходить лінія розмежування, близько 100 метрів

Відремонтована секція перебуває ще над українським берегом. Влітку, коли від мосту відвели війська й він став нейтральною територією, на ньому залишилися офіцери з української частини СЦКК (Спільного центру з контролю та координації припинення вогню).

Паралельно залишилися там і представники самопроголошеної «ЛНР» - під виглядом тієї ж СЦКК. Однак Україна не визнає її «ЛНРівську» частину з грудня 2017 року, коли звідти вийшли російські офіцери.

Утім, це не зупиняє «представників ЛНР у СЦКК» від того, щоб проводити огляд на нейтральній частині мосту. Навіть більше, перебувають вони не в центрі мосту, а одразу біля відремонтованої ділянки, яка знаходиться на правому, «українському» березі.

Президент Зеленський під час відкриття відбудованої частини мосту. За кілька метрів звідси вже стоять спостерігачі "ЛНР"

Таким чином "ЛНР" фактично пересунули лінію розмежування десь на 100 метрів і мають символічну присутність на іншому березі Сіверського Дінця. Людей у камуфляжі російського зразка й синіх касках «СЦКК» справді можна побачити біля нової ділянки мосту. Зброї, принаймні видимої, у них немає. Але вони спостерігають за потоком людей й час від часу щось говорять у рації. На думку В'ячеслава Шрамовича, такі позиції надають можливість до спостереження та розширеної оглядовості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: