Кабмін звільнив 6 топ-посадовців, серед них – львів'яни

Зеркаль1

Кабінет Міністрів звільнив шістьох чиновників, зокрема Олену Зеркаль із Міністерства закордонних справ та Олега Петренка з Національної служби здоров’я.

Про це написав народний депутат Олексій Гончаренко у Telegram.

На засіданні 4 грудня уряд звільнив:

  • Зеркаль Олену – за власним бажанням з посади заступника голови МЗС;
  • Петренка Едуарда – з посади голови Національної служби здоров’я;
  • Білана Сергія – з посади заступника голови Державної фіскальної служби;
  • Чернегу Романа – з посади голови Державної служби з питань праці;
  • Камуза Андрія – з посади голови правління Державної іпотечної установи;
  • Климовича Ярослава – з посади голови правління НАК «Надра України».

Олена Зеркаль — українська дипломатка. Заслужена юристка України (2009). Колишня заступниця міністра МЗС України з питань європейської інтеграції. Надзвичайний і Повноважний Посол (2016).

З 20 серпня 2014 — 25 листопада 2019 — заступник Міністра МЗС України, фахівець у сфері європейської інтеграції. Її називають одним зі співавторів Угоди про асоціацію. Брала участь у переговорах як щодо політичної, так і економічної частини Угоди, представляючи Міністерство юстиції України в переговорному процесі.

Нагадаємо, тижнем раніше, 28 листопада заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль написала заяву про звільнення.

Ще раніше в ЗМІ з'явилась інформація, що вона йде через розбіжності в політиці щодо Росії. За її словами, на цьому тижні вона виконає останнє завдання і звільниться з Міністерства закордонних справ України.

Олег Петренко – один із ідеологів медреформи. Він був одним з 12 експертів, які розробляли концепцію реформування системи охорони здоров'я.

Голова Національної служби здоров'я України (обраний 27 лютого 2018 року, призначений Кабміном 28 березня 2018 року). Подав у відставку 25 листопада. Про це він написав у Фейсбуці.

Причина звільнення – розбіжності з новою командою МОЗ.

Навчався у Вінницькому національному медичному університеті імені Пирогова. У 2006-му здобув ступінь магістра менеджменту організацій охорони здоров'я Школи охорони здоров'я Києво-Могилянської академії та Маастрихтського університету.

Від 2003-го по 2005 рік працював в українському представництві німецької фармакологічної компанії «Берінгер Інгельхайм». У 2005-2006 роках був радником міністра охорони здоров'я (в той період МОЗ очолювали Микола Поліщук та Юрій Поляченко — ред.)

Сергій Білан  – з 5 травня 2015 року призначений на посаду першого заступника голови Державної фіскальної служби України. Опікувався питаннями боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового, митного законодавства та законодавства з питань сплати єдиного внеску.

За повідомленнями ЗМІ, з негласного схвалення Сергія Білана в 2017 році було перевірено низку попередніх операцій з товарами, нерухомістю та земельними учасниками, які були зафіксовані від випуску падотків та митних зборів.

Роман Чернега – народний депутат України 7-го скликання. Голова Державної служби України з питань праці (з 21 січня 2015).

Голова Івано-Франківської обласної організації політичної партії «УДАР Віталія Кличка» (2010—2014).

Камуз Андрій – голова правління Державної іпотечної установи.

Народився у Львові. У 1994 році закінчив Київський політехнічний інститут за спеціальністю «системи автоматизованого проектування».

У 2000 році закінчив Київський національний економічний університет за спеціальністю «банківська справа».

З 2003 по 2005 рр. – голова правління, заступник голови правління ТОВ КБ «АРМА».

З 2006 по 2008 рр. обіймав посади Голови Правління ЗАТ «Український банк реконструкції та розвитку», першого заступника Голови правління ЗАТ «Європейський банк раціонального фінансування», заступника Голови правління ВАТ «Аграрний комерційний банк».

З 2009 по 15.04.2014 рр. - голова Правління, заступник Голови Правління Державної іпотечної установи.

З квітня 2014 р. по теперішній час був Голова правління ДІУ.

Ярослав Климович – син колишнього керівника Львівської ОДТРК Ярослава Климовича. Народився у Львові. Освіта повна вища.

З 2014 року Климович став головою правління компанії, яка реалізує інтереси держави у геологорозвідувальній галузі – НАК «Надра України».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: